Erdoğan'dan Almanya'ya yanıt: Bizim mahkemelerimiz daha da bağımsızdır

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel'in Türkiye'ye ilişkin açıklamalarına yanıt verdi. Erdoğan, "Almanya kendine çeki düzen vermelidir. Şunu da bilmelidir bizim yargımız onlardan...

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel'in Türkiye'ye ilişkin açıklamalarına yanıt verdi. Erdoğan, "Almanya kendine çeki düzen vermelidir. Şunu da bilmelidir bizim yargımız onlardan daha da bağımsızdır" diye konuştu

Erdoğan'ın konuşmasınından öne çıkan bölümler şöyle:

Bazılarının siyasetle ticareti birbirine karıştırmakta ısrar ettiğini görüyoruz. Alman Ekonomi Bakanı'nın, tamamen dolaylı mesajlarla ülkemize yatırım yapan şirketleri ürkütmeyi amaçlayan beyanlarını buradna şiddetle kınıyorum. Ve bu asla siyasete siyasette temsil makamında olanlara yakışmaz. Terörle, teröre bulaşanlarla siyaseti lütfen birbirine karıştırmayın.

Hiçbir Alman Şirketi ile ilgili başlattığımız soruşturma yok. Hepsi yalan. Türkiyeyi karalamaya gücünü yetmez.

Türkiye'deki Alman şirketlerinin güvencesi biziz.

Almanya kendine çeki düzen vermelidir. Şunu da bilmelidir bizim yargımız onlardan daha da bağımsızdır. Biz bir çadır devleti değiliz, biz bir kabile devleti de değiliz. 

Yargımızı verdikleri talimatlarla yönlerdirmeye güçleri yetmez. Herkesi saygı göstermeye davet ediyoruz.

'SEYAHAT UYARISI SON DERECE YERSİZ'

Hasbel kadar yakaladıkları zenginlikle tehdit etmeye kalkıyorlar. Türkiye’nin kara liste iddiasını ortaya atanları bunu ispata davet ediyorum. Diğer yandan yine Almanya’nın Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan seyahat uyarısının, son derece yersiz ve kasıtlı bulduğumu belirtmek isterim. Ülkeler dedikodularla yönetilemez. İşte G-20 zirvesinde, Abe ile görüştüğünüzde sorun. Adım atarken adım başında polis vardı. Ama biz Antalya’da bir G-20 zirvesinde yaptık, her yönüyle dört dörtlük olduğunu ifade ettiler. Hala konuşuluyor, muhteşem bir G20. Türkiye’ye kimse bu kara lekeleri çalamaz. Ama yargımızı da yönlendirmeye güçleri yetmez. Türkiye konusunda bu tür beyanlarda bulunan herkesi ilkelere saygı göstermeye davet ediyorum."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

"İsrail, hesap vermesi gerektiği halde cezasız kalıyor"
"Kamuoyunun bildiği pek çok gerçek gizlenmeye çalışılıyor"
İngiltere’de Sadiq Khan 3.Londra Belediye Başkanı Seçildi!
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Ankara'da Yoğun Ziyaret Programıyla Dikkat Çekiyor
Artık, daha iyi bir gelecek adına, birlikte çalışmanın tam zamanıdır