Erdoğan'dan Diyanet'e 'fetva' talimatı

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, son dönemde gerici söylemleriyle skandal yaratan ''hocalar’a karşı Diyanet işleri Başkanlığı'nadevreye girmesi için talimat verdi.Son dönemde ilahiyatçı Nurettin Yıldız’ın asansöre...

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, son dönemde gerici söylemleriyle skandal yaratan ''hocalar’a karşı Diyanet işleri Başkanlığı'nadevreye girmesi için talimat verdi.

Son dönemde ilahiyatçı Nurettin Yıldız’ın asansöre binmekten, battaniyenin yatarken aldığı şekle kadar, kadınlara dayak yerlerse şükretmeyi öğütleyen fetvaları kamuoyunda tepki çekmişti.

Milliyet’ten Serpil Çevikcan’ın haberine göre, Nurettin Yıldız’ın açıklamalarının yanı sıra yoğun bakımda kadın erkek hastalara harem selamlık uygulama talep edilmesi gerici talepler AKP’nin son MYK toplantısında gündeme geldi. 

'ERDOĞAN TALİMAT VERDİ'
Tartışmalardan rahatsız olan iddia edilen Erdoğan, Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan sorumlu olan Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’a talimat verdi. Erdoğan, açıklamalardan duyduğu rahatsızlığı dile getirerek Din İşleri Yüksek Kurulu’nun hassasiyet göstermesi gerektiğini belirtti ve Diyanet'in konuyla bizzat ilgilenmesini istedi.

Erdoğan, toplumun bu konularda doğru bilgilendirilmesi ve din konusunda toplumu adeta tahrik edecek, kin ve nefret temelinde birbirine karşı düşman olacağı bir zemine fırsat verilmemesini de istedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Rihanna'dan Şaşırtan İtiraf! 'Pişmanım'
Sinema Dünyasında Heyecan Yaratan Yeni Proje: Huysuz Virjin'in Hayatı Filmi Oluyor!
Elektrikli Otomobillerde Dev Yarış! Türkiye'de En Çok Satılanlar Belli Oldu
Cübbeli Ahmet Hoca'dan İsmailağa Cemaati'ne Sert Eleştiri: 'Hakkımı Haram Ediyorum'
Beyaz Et İhracatında Kısıtlama Kararı Sektörde Endişe Yarattı: CHP'den Tepki