Erdoğan'dan ekonomi mesajı geldi: "Genel ekonomik göstergelerimiz gayet iyi"

Yerel seçimlere 11 gün kala Erdoğan'ın seçim çalışmaları devam ediyor. Erdoğan, enflasyonla mücadeleye ilişkin mesajlar vererek uygulanan programın sonucunu bu senenin 2'inci yarısında göreceklerinin altını çizdi, "Genel ekonomik göstergelerimiz gayet iyi", diyerek ekledi.

Ak Parti'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Isparta'daki 15 Temmuz Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanı'ndaki mitingde konuşma yapıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları şu şekilde:

"Sizler de 14-28 Mayıs seçimlerinde milletvekilliğinde yüzde 55,56, cumhurbaşkanlığında yüzde 58 oy oranı ile gönlünüzün bizden yana olduğunu gösterdiniz.

Geçtiğimiz senenin mayıs seçimlerini 6 Şubat depremlerinin acısı eşliğinde gerçekleştirmiştik. Türkiye son 10 senedir terörden darbe girişimine salgından bölgemizdeki çatışmalara kadar nice sınamalara maruz kaldı. Asrın felaketi bu depremler üzerimizdeki bu yükü daha da artırdı."

EKONOMİ MESAJI

"Yerel yönetim seçimlerine gidiyoruz. Bugün de yaşam pahalılığıyla ve onun bir sonucu olan sabit gelirli insanlarımızın refah kaybıyla sınanıyoruz. Bunların da üstesinden geleceğiz.

Uyguladığımız programın neticelerini bu senenin ikinci yarısından itibaren görmeye başlayacağız. Genel ekonomik göstergelerimiz gayet iyi. Enflasyon düştükçe ekonomideki olumlu tablonun getirilerini çalışanlar ve emekliye daha iyi yansıtacağız."

"ASLA GERİ ADIM ATMIYORUZ"

"Bunun dışındaki palavralara sakın kanmayın. Eski Türkiye'de bu palavracı siyaset anlayışı yüzünden ülkenin onlarca yılı heba edildi. Emekliye memura işçiye maaş ödenememe tehlikesi oldu. O günlerin hem çalışan ve emekli sayıların hem bunların toplam bedelleri bugünle karşılaştırma edilemeyecek kadar küçük rakamlardı. Türkiye bugün emekli ve çalışan sayısıyla çok farklı bir ligin oyuncusudur.

Biz güven ve istikrar iklimini muhafaza ederek ülkemizin hedeflerinden sapmasına asla izin vermedik. Dışarda ve içerde ne yaşarsak yaşayalım milletimizin işini aşını huzurunu ve güvenliliğini koruma kararlılığımızdan asla geri adım atmıyoruz."

"SAVUNMA SANAYİİ"

"Düne kadar tamamen dışa bağımlı bir savunma sanayiimiz vardı. 

İnsansız Hava Aracı teknolojisinde dünyanın ilk 3 ülkesinden biriyiz. Milli savaş uçağımız KAAN'la 5. nesil uçak yapabilen dünyadaki 4 ülkeden biri olduk"

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri

İliç'teki Maden Heyelanı: TBMM Komisyonu İncelemeleri Sürdürüyor
Huawei'nin Yapay Zeka Destekli Veri Depolama Çözümleri Türkiye'de Yatırımı Artırıyor
Fahri trafik müfettişi olmak isteyenler dikkat: Şartlar değişti!
Özhaseki: Hatay'daki Deprem Sonrası İnşaat Çalışmaları ve Kentsel Dönüşüm Hakkında Açıklamalar
Fahri Trafik Müfettişliği Yönetmeliğinde Değişiklik: Yeni Kurallar ve Şartlar