Erdoğan'dan, Emekli Maaşları : Memur Emeklileriyle Eşitlenecek!

AKPartili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AKParti'nin Ankara adaylarının açıklandığı toplantıda emekli maaşlarına dair önemli açıklamalarda bulundu. Tüm emeklilere yapılacak zam oranlarını eşitleme kararı alındığını belirten Erdoğan, alınan kararlar ile ilgili bilgiler verdi.

AKPartili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ATO Congresium'da gerçekleşen AKParti'nin Ankara adaylarının açıklandığı toplantıda emekli maaşlarına dair açıklamalarda bulundu. Erdoğan, seçim hazırlıklarıyla birlikte 'şartları zorlama pahasına' beklenen politikaları hayata geçirdiklerini belirterek, tüm emeklilere yapılacak zam oranlarını eşitleyerek emeklilerin refah seviyesini artırmak için ellerinden geleni yaptıklarını ifade etti.

EMEKLİ ZAMMI YÜZDE 49,25

Cumhurbaşkanı, geçtiğimiz günlerde, emeklilere bir defaya mahsus olmak üzere 5'er bin lira ödeme yaptıklarını açıkladı. Ayrıca, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin aylık zamlarını memur emeklileriyle aynı seviyeye çıkarmaya yönelik bir karar aldıklarını belirtti. Bu çerçevede, Ocak 2024 itibariyle 6 aylık artış oranını yüzde 49,25 olarak uygulayacaklarını ve Meclis onayının ardından bu değişikliğin yürürlüğe gireceğini vurguladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

İller Bankası Genel Müdürlük binasının maliyeti 274 milyon tadilatı 213 milyon
Fiyatların azdığı ülkemde devlette tasarruf tedbirleri paketi açıklanıyor
Bitcoin için 1 milyon dolar tahmini!
Altın sahiplerini korkutan karar: 81 İldeki kuyumcularda yasaklanacak!
Tapuda 15 günlük süreyi kaçıran yandı: Ruhunuz bile duymadan elinizden gidebilir!