Erdoğan''dan erken emeklilik açıklaması

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AKP Grup Toplantısı''nda konuştu. ​Emeklilik sistemimiz içler acısı" diyen Erdoğan, "Emeklilikte yaşa takılanlar teklifinin ülkemize 750 milyar TL maliyeti var. Ya biz ekonomik kurtuluş savaşı verdiğimiz dönemde böyle bir yükü milletin sırtına bindirmeye hakkımız var mı?" ifadesini kullandı.

AKP'liCumhurbaşkanı Erdoğan'dan erken emeklilik bekleyenlerle ilgili konuştu. Erdoğan emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili açıklama yaparak, “Bizim kitabımızda yorgunluğun, tembelliğin yolu yoktur. Emekli olmak için sigortalılık süresi, prim ödeme ve yaş olarak üç ayrı hususa bakılması gerekiyor. Erken emekliliği sosyal güvenlikte kabul etmiyoruz, ama siyasette bu yol açık. Dünyanın hiçbir yerinde 38 yaşında emeklilik diye bir uygulama yoktur” dedi. 'Dünyanın hiçbir yerinde 38 yaşında emeklilik diye bir uygulama' olmadığını söyleyen Erdoğan, şöyle devam etti:

"1999'da yapılan düzenleme ile yaş şartı getirildi. Emeklilikte yaşa yakılanlar kampanyasının özünde bu vardır. Dernek kurulmuş, bu derneğin başındaki hanımefendi 1992'de sisteme dahil olmuş. Eski sistem devam etseydi 38 yaşında emekli olacaktı. Şimdi bu hanımefendi 2020'de yani 48 yaşında emekli aylığı almaya başlayabilecek. Dünyanın hiçbir yerinde 38 yaşında emeklilik diye bir uygulama yoktur."

'BÖYLE BİR ŞEY OLAMAZ'

"Ekonomik savaşın verildiği dönemde, bir tarafta fırsatçılar türedi, diğer taraftan da bunlar türedi. Böyle bir şey olamaz, buna adalet, hak denmez. Sosyal güvelik sistemimizi yeni bir batağın içine niye sürükleyelim? Türkiye geçmişte popülist politikalardan çok çekti, gelin yeniden bu tehlikeli alışkanlığı hortlatmayalım."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

"İsrail, hesap vermesi gerektiği halde cezasız kalıyor"
"Kamuoyunun bildiği pek çok gerçek gizlenmeye çalışılıyor"
İngiltere’de Sadiq Khan 3.Londra Belediye Başkanı Seçildi!
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Ankara'da Yoğun Ziyaret Programıyla Dikkat Çekiyor
Artık, daha iyi bir gelecek adına, birlikte çalışmanın tam zamanıdır