Erdoğan'dan inanç üzerine ayrıştırıcı sözler : "İslamsız Türklük olmaz, din düşmanlığıdır”

Erdoğan: İslamsız Türklük ve Şeriat Düşmanlığı, Türkiye'de yürütülen İslamsız Türklük projesini milletin tarihini yok sayma, şeriat düşmanlığını da din düşmanlığı olarak nitelendirdi.

AKPartili Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dikkat çeken cumhuriyet karşıtı sözleri: Türkiye'de İslamsız Türklük ve şeriat düşmanlığı kampanyalarının birleşimi, milletin tarihine ve dini değerlerine karşı büyük bir tehdit oluşturuyor.

 

İSLAMSIZ TÜRKLÜK OLAMAYACAĞINI SÖYLEDİ

AKPartili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, son dönemde Türkiye'de yürütülen çift taraflı kampanyalara dikkat çekerek, bu kampanyaların Türk milletinin birliğini sarsma girişimleri olduğunu belirtti. Erdoğan, İslamsız Türklük ve şeriat düşmanlığı olarak adlandırdığı bu kampanyalara karşı uyarılarda bulundu.

 

TÜRK MİLLETİNİ KALDIRMA TEŞEBBÜSÜ

Erdoğan, İslamsız Türklük kampanyasının, Türk milletinin tarihini yok sayma çabası olduğunu vurgulayarak, bu projenin Türk milletini kaldırma teşebbüsü olduğunu ifade etti. "1300 yıllık tarihimiz yok sayılıyor" diyen Erdoğan, İslam'ın gaza ruhunu taşımayan bir Türklük projesinin tehlikeli olduğuna dikkat çekti.

 

ŞERİAT DÜŞMANLIĞINA SERT TEPKİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ikinci olarak öne çıkardığı kampanyanın şeriat düşmanlığı olduğunu belirtti. Şeriata yönelik yapılan tartışmaların dinin kendisine yönelik husumet olduğunu savunan Erdoğan, şeriat düşmanlığının din düşmanlığı anlamına geldiğini vurguladı. Erdoğan, dinin emirlerine dil uzatmanın ayrı bir konu olduğunu ve bu tür tartışmaların bilgisiz kesimlerce köpürtüldüğünü ifade etti.

 

HUKUKU SAVUNMA GÖREVİNDEKİ BAROLARA ELEŞTİRİ

Erdoğan, konuşmasında ülkenin hukuku savunmakla görevli bazı baroların Kelime-i Tevhid bayrağından rahatsız olmasına da değinerek, bu tür durumları eleştirdi. Ayrıca, Türkiye'nin tarihini bilmeyen, vatan kavramını anlamayan bir güruhun ortaya çıktığını ve kimliksizleştirme politikalarının bu duruma neden olduğunu belirtti.

AKPartili Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu açıklamaları, Türkiye'de gündemde olan ve toplumun farklı kesimlerini ilgilendiren önemli konulara ışık tutmaktadır.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Devlet, ticarethane değildir
Öğretmenlere yönelik fiillerde cezalar yarı oranında artırılacak
"Daha kaç kişiyi öldürmesi gerekiyor?"
Azerbaycan ve Ermenistan Dışişleri Bakanları, Kazakistan'da buluştu
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın BAE Ziyareti: İş Birliğinde Yeni Adımlar