Erdoğan'dan 'kılıçlı yemin' ısrarı: Bu kendini bilmezler hak ettikleri cezayı alacaklar

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kara Harp Okulu'ndaki mezuniyet töreninde genç teğmenlerin "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" sloganıyla kılıç kaldırarak yemin etmeleri üzerine başlatılan soruşturmaya değindi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kara Harp Okulu'ndaki mezuniyet töreninde genç teğmenlerin "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" sloganıyla kılıçlarını kaldırarak yemin etmeleri üzerine başlatılan soruşturmaya ilişkin açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Bu işin içerisindekiler kimlerse hak ettikleri cezayı alacaklar. Burası kendini bilmezlerin at oynattığı bir meydan değil. Ülkemizi böyle bir duruma asla bırakmayız, adımlarımızı buna göre atacağız" dedi.

İdari soruşturma çerçevesinde, yemin metnini okuyan Ebru Eroğlu’nun da aralarında bulunduğu dört teğmenin ifadelerinin alındığı bildirildi. Bu gelişmeyle birlikte soruşturmanın idari bir tahkikata dönüştüğü ifade edilirken, önümüzdeki günlerde Tuzla, Isparta ve Konya’daki sınıf okullarında da bazı teğmenlerin ifadelerine başvurulabileceği öne sürüldü.

Erdoğan, New York'ta Birleşmiş Milletler 79. Genel Kurulu'na katıldıktan sonra dönüş yolunda gazetecilerin sorularını yanıtlarken teğmenler konusuna da değindi.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.