Erdoğan'dan Netanyahu'nun ABD Kongresi'nde: 'Akıl ve vicdan tutulmasıyla karşı karşıyayız&

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun 57 kez coşkuyla tekrarladığı konuşmasına yorum yaptı. Tepki dolu sözler sarf etti. Erdoğan konuşmasında önemli detaylar..

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun 57 kez coşkuyla tekrarladığı konuşmasına yorum yaptı. Teşekkür ederim. "

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen HIT-30 Teknoloji Yatırımlarını Geliştirme Konferansı'na katıldı. Programa katılan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Ticaret Bakanı Ömer Bolat, İstanbul Valisi Davut Gül ve teknoloji alanında çalışan şirketlerin başkanları katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, programa ilişkin konuşmasında İsrail Başbakanı Netanyahu'nun ABD Kongresi'ndeki konuşmasına atıfta bulunarak şunları söyledi:

"Öncelikle şu noktayı vurgulamak istiyorum 2. İkinci Dünya Savaşı'nın galiplerinin ekonomik, siyasi, askeri ve diplomatik çıkarlarını korumak amacıyla oluşturulan mevcut sistem artık geçerliliğini yitirmiştir. Sistemin sorunlara çözüm üretme yeteneğini kaybettiğine dair işaretleri uzun süredir görüyoruz. Geçmişte yaşanan sorunlara bakmak bile sistemin zaten bozuk olduğunu göstermeye yetiyor. Mesela Suriye'deki çatışma 13 yıldır sürüyor. 5 yıldır devam ediyor. Neyse ki Sudan, Yemen istikrarsızlaşmadan müdahale etti. Gazze'de 16 bin masum çocuk ve 40 bin sivil hayatını kaybetti, soykırım on aydır durdurulamadı. Soykırımı umursamayan birinin ABD Kongresi'nde nasıl alkışlandığını sanırım tüm dünya gördü. Kim alkışlıyor? Temsilciler Meclisi'ne göre öldürülen 40.000 çocuk, kadın ve yaşlıyı düşünün. Öte yandan Temsilciler Meclisi dışında onlara bambaşka bir tavır sunuluyor. Bu dünyada nereye gideceğinizi gösterir. 7 Ekim'den bu yana insanlar, çocukların, kadınların ve bebeklerin kuvözde öldürülmesini sanki beyazperdede film izler gibi uzaktan izliyor. Bunların katili Netanyahu Amerika'da övülüyor. İşin maliyeti ne kadar? Bunu anlamak mümkün mü? Peki ya demokrasi? Özgürlük nerede? İnsan hakları nelerdir? Biliyorsunuz İnsan Hakları Bildirgesi'nde o maddeler alt üste yazılıyor. Bir taraftan yoğun alkışlar yükseldi. Katliamı durdurmayı unutmadan, kongresinde 150.000 Gazzelinin kanının olduğu etleri eline alması, bu caminin kürsüsünü vermesi, sadece bu da değil, düşünce ve vicdan ayrılığıyla karşı karşıyayız. konuşmasını 57 kez büyük bir coşkuyla övdü. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.