Erdoğan'dan 'parti kapatma' açıklaması: Herkes istediği demokratik adımları atabiliyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gençlerin sorularını yanıtladı. Parti kapatma konusu gündeme gelince Erdoğan ,"Demokratikleşmenin tek yolu, siyasi parti içerisindeki örgütlenmedir" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gençlerle bir araya gelerek soruları yanıtladı. Çukurova Üniversitesi’nden bir genç, Erdoğan’a daha önce parti kapatma davalarıyla karşı karşıya kaldıklarını hatırlatarak Türkiye’nin demokratikleşme sürecinde hangi noktada olduğunu sordu. Erdoğan’ın verdiği yanıt ise, „Demokratikleşme konusunda sıkıntımız yok. Herkes istediği demokratik adımları atabiliyor. Siyasi parti kurabiliyor, dernek kurabiliyor. Hatta bizden ayrılıp parti kuranlar bile var“ diye yanıt verdi.

Erdoğan yanıtının devamında HDP’ye yönelik başlatılan kapatma davasına atıf da yaptı. Erdoğan, „Şu anda terör estirenlere bakın. PKK’yla işbirliği yapanlara bakın. Apaçık ortadalar. Ve, PKK’yla işbirliği yapmak suretiyle parlamentoya giren ve istediği gençleri de kaçırıp dağa çıkaranlar var. Bütün bunlara rağmen biz bu mücadelenin demokrasi içerisinde ve demokratikleşme sürecini koruma altına alarak yürütmek zorundayız. Bunun da tek yolu, siyasi parti içerisindeki örgütlenmedir. Halk size ne kadar yetki verirse, o yetkiyi de verdiği oranda kullanırsınız“ diye yanıt verdi.

Erdoğan’ın bu sözleri bir siyasi parti olan HDP’nin üyelerinin tutuklanmasına, belediyelerine kayyım atanmasına akıllara getirdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Unutulmaz Eser 'Kürk Mantolu Madonna' Dizi Olarak Geliyor!
Kaçak Hayvan Kaçamağı: Güney Afrika'da Tutuklanan Şüphelinin Şaşırtıcı İntiharı
"34 Bin insan için geç kaldınız"
İsrail, Gazze'ye İnsani Yardımların Girişini Artırmak İçin Erez Sınır Kapısı'nı Açtı
Fenomen diziye final kararı!