Erdoğan'dan Tartışma Yaratacak 'Hatay' Açıklaması

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin bugün Hatay’da düzenlediği ve ilçe belediye başkanı adaylarını tanıttığı toplantıda konuştu. Erdoğan, özetle bu konu hakkında şunları söyledi..

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Hatay'da düzenlediği toplantıda konuştu ve ilçe belediye başkanı adaylarını tanıttı. Erdoğan, Hatay'ı ayağa kaldırmak için yoğun çaba sarf ettiklerini belirtti ve deprem bölgesindeki 390 bin hak sahibi vatandaşın evlerine kavuşması için çalışmalara devam edeceklerini ifade etti. Deprem sonrası bölgedeki şehirlerin yeniden inşası ve iyileştirilmesinin hükümetin öncelikli gündem maddesi olduğunu vurguladı.

Erdoğan, depremzedelerin siyasi renk gözetmeksizin hizmete layık olduğunu belirterek, özellikle CHP'li belediyelerin deprem mağdurlarını düşünmediklerini iddia etti. Hatay'da yapılan hizmetlerin yetersiz olduğunu savunan Erdoğan, Mehmet Öntürk'ün Cumhur İttifakı adayı olarak Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı için uygun bir isim olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı, Türk siyasetindeki çekişmeleri eleştirerek, siyaseti kendi çıkarı için yapanları kınadı. Ayrıca, CHP ve eski ortaklarının arasındaki anlaşmazlıklara dikkat çekti ve bu durumun Türk siyasetini olumsuz etkilediğini söyledi. Erdoğan, Cumhur İttifakı'nın duruşunun değişmeden Türkiye ve Türk milletinin esenliği, huzuru ve bekası için çalıştığını belirtti.

Toplantıda AKP'nin ve Cumhur İttifakı'nın Hatay'daki belediye başkanı adayları da tanıtıldı.

AKP’nin ve Cumhur İttifakı’nın Hatay’da gösterdiği belediye başkanı adayları şöyle: Altınözü Belediye Başkanı Adayı Rıfat Sarı, Antakya Belediye Başkanı Adayı İbrahim Naci Yapar, Arsuz Belediye Başkanı Adayı Değer Tultak, Belen Cumhur İttifakı Belediye Başkanı Adayı İbrahim Gül, Defne Belediye Başkanı Adayı Gökhan Köse, Dörtyol Belediye Başkanı Adayı Oğuz Uçar, Erzin Cumhur İttifakı Belediye Başkanı Adayı Erhan Akın, Hassa Belediye Başkanı Adayı Selahattin Çolak, İskenderun Belediye Başkanı Adayı Mehmet Dönmez, Kırıkhan Belediye Başkanı Adayı Ömer Erdal Çelik, Kumlu Cumhur İttifakı Belediye Başkanı Adayı Mehmet Deli, Payas Belediye Başkanı Adayı Bekir Altan, Reyhanlı Belediye Başkanı Adayı Ahmet Selman Yumuşak, Samandağ Belediye Başkanı Adayı Seyit Ali Aslan, Yayladağı Belediye Başkanı Adayı Mehmet Yalçın.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri

Türkiye'deki 5 Büyük Yabancı Özel Okula Milyonlarca Ceza Yağdı!
TÜGVA ve Ensar Vakfı ile imzalanan protokolleri feshedildi!
Kaçak Elektrik Kullanarak Bitcoin Üretimi Yapanlar Gözaltına Alındı!
Kadın cinayetleri bitmiyor! Manisa'da 3 çocuk annesi katledildi
TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Toplandı: 'Trolleşme' Tehlikesine Dikkat!