Erdoğan'ın CHP'li İnce'ye açtığı tazminat davası reddedildi

Muharrem İnce seçimler öncesinde gittiği Niğde’de “Elinde Kuran, kursağında haram, dilinde yalan, meydanlarda Erdoğan'' ifadelerini kullanmıştı.Bu ifadeler nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Muharrem İnce’ye...

Muharrem İnce seçimler öncesinde gittiği Niğde’de “Elinde Kuran, kursağında haram, dilinde yalan, meydanlarda Erdoğan'' ifadelerini kullanmıştı.

Bu ifadeler nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Muharrem İnce’ye 100 bin lira istemli manevi tazminat davası açmıştı.

Mahkeme davanın reddine karar verdi.

Mahkeme kararının gerekçesinden bir bölüm:

Davacı ve davalı siyasi kişilikler olup, siyasetle uğraşan kişilerin kendilerine yönelik eleştirilere katlanmaları siyasi hayatın doğal işleyişi içerisinde kabul gören bir husus olduğu gibi Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararlarında da " siyasetçilerin sert, ağır ve hatta incitici eleştirilere katlanması gerekliliği demokratik toplum hayatının zaruri unsularından biri" olarak kabul edilmiştir.

Bu halde; davalının davacıyı kastederek ifade ettiği sözler sert eleştiri niteliğinde olup, kamusal ilginin de bulunduğu bir konuda davalının yaptığı konuşma, manevi tazminatın zorunlu yasal şartları kapsamında değerlendirildiğinde; siyasi kişiliği olan davacının kişilik haklarına saldırı niteliğinde kabul edilemeyeceğinden manevi tazminat talepli davanın reddine karar verilerek aşağıdaki hüküm kurulmuştur.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

İYİ Parti'de Müsavat Dervişoğlu başkanlığında ilk toplantı gerçekleşti
Özel, Bahçeli ile görüşecek
İYİ Parti'de Deprem! İlçe Yönetimi Topluca İstifa Etti!
Özgür Bey, Kemal Kılıçdaroğlu değil; bu tartışmalar bizi sadece yıpratır
Özel'den Erdoğan'a 'yumuşama' cevabı: "Gezi'dekiler içerideyken normalleşme olmaz"