Erdoğan'ın danışmanı: Üniversite mezunları toplumda hoşnutsuzluk kaynağı hâline geliyor

AK Parti Genel Başkan Danışmanı ve Yeni Şafak yazarı Yasin Aktay, bugün yayımlanan yazısında üniversite mezunlarını hedef aldı ve talepkarlıklarıyla toplumda hoşnutsuzluk yarattıklarını iddia etti.

AK Parti Genel Başkan Danışmanı ve Yeni Şafak yazarı Yasin Aktay, bugün yayımlanan yazısında üniversite mezunlarını hedef aldı ve talepkarlıklarıyla toplumda hoşnutsuzluk yarattıklarını iddia etti.

"Haddinden fazla kolay hale getirildi"

Aktay, "Ekonomi sadece ekonomi değildir" başlıklı yazısında eğitimi herkes için ulaşılabilir hale getirdiklerini iddia ederken, "Bugün eğitime erişimin belki haddinden fazla mümkün ve kolay hale getirilmesi sayesinde hiçbir elitizm eleştirisine yer kalmadı. Avrupa ülkeleriyle yarışacak bir yüksek öğretim mezunu sayısına ulaştık" ifadelerini kullandı.

"Mühendisler, statüsünün altında bir ünvanla çalışmaya razı olmuyor"

Aktay, sözlerinin devamında mühendislerin statülerinin altında bir ünvan ile çalışmayı kabul etmediklerini söyleyerek eleştirirken, şu ifadeleri kullandı:

Ancak bu sefer de eğitim yoluyla edinilen mesleklerin ihtiyaca göre dağılımında çok ciddi sorunlar yaşamaya başladık. Sanayinin aradığı nitelikli teknisyen, atölye işçisi bulunamıyor ama bir mühendis kadrosuna onlarca müracaat olabiliyor. Mühendis unvanı elde etmiş kişi ise bu statünün altında bir unvanla çalışmaya razı olmuyor. Böylece tarım ve sanayimiz ihtiyaç duyduğu eleman ihtiyacının önemli bir kısmını Suriyeli veya Afgan iş gücü istihdamıyla karşılamaya çalışıyor.

Üniversite mezunlarını hedef gösterdi, zorunlu eğitimi eleştirdi

Yazınının devamında "Üniversite mezunlarımız ise demokratik kültür açısından yeterince karşılanamayan yüksek talepkârlıklarıyla toplumda ciddi bir hoşnutsuzluk kaynağı haline geliyorlar" sözleriyle üniversite mezunlarını hedef gösteren Aktay, zorunlu eğitimin 8 yıla düşmesini savunarak şu ifadeleri kullandı:

12 yıllık zorunlu eğitimin mutlaka üçüncü 4 yılının zorunlu olmaktan çıkarılması ve meslek eğitimine çok daha açık hale getirilmesi gerekiyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri

Bakan Tekin'den öğretmen atamalarına ilişkin açıklama
AUZEF Bahar Dönemi vize sınavları ne zaman, saat kaçta?
1 Mayıs tarihinde nöbet ve ek dersleri olan öğretmenlere ödeme yapılacak mı?
MEB'de, yeni müfredatı destekleyecek "dijitalleşme" mesaisi
Okullar ne zaman kapanacak? Karneler hangi gün alınacak? (2023-2024 MEB takvimi)