Erdoğan'ın danışmanının akıl danıştığı CHP'li vekil: Saddam'ın düştüğü tuzağa Erdoğan düşmesin

CHP Trabzon Milletvekili Avukat Haluk Pekşen, CNN Türk'teki 'Ne Oluyor?' programında hem öenmli bir bilgiyi açıkladı hem de Erdoğan'a çarpıcı uyarılarda bulundu.Gezi Direnişinin başladığı günlerde dönemin Başbakanı Recep...

CHP Trabzon Milletvekili Avukat Haluk Pekşen, CNN Türk'teki 'Ne Oluyor?' programında hem öenmli bir bilgiyi açıkladı hem de Erdoğan'a çarpıcı uyarılarda bulundu.

Gezi Direnişinin başladığı günlerde dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 6 günlük Kuzey Afrika gezisinden döndüğü gece, Erdoğan'ın danışmanının kendisini arayarak 'Sayın Erdoğan'ın ne yapmasını önerirsiniz?' diye sorduğunu açıkladı.

Pekşen, o gece Erdoğan'ın danışmanına söylediği sözleri açıkladı ve o gece yaptığı uyarıları anayasa değişikliği konusunda da tekrarladı.

"ERDOĞAN, SADDAM'IN DÜŞTÜĞÜ TUZAĞA DÜŞMESİN"
İşte CHP Milletvekili Pekşen'in o açıklamaları:

"Bu anayasa değişikliği en çok Erdoğan'a zarar verecek. Erdoğan,80 milyona yasalanarak kendisi de buradan çıkabilir, ülkeyi de çıkarabilir. Bunu elinin tersiyle itmelidir. Bunu, Tunus'tan Ankara'ya geldiği o Gezi eylemlerinin olduğu gece, Sayın Erdoğan'ın danışmanı aradı beni. 'Sizin hukukçu ahlakınıza güveniyorum. Ne yapmasını önersiniz?' diye sordu. Aynen şunu söyledim ona: Bir; Erdoğan'ın eline 'Camide içki içildi' diye bir not verirlerse, İki, 'Kabataş'ta kız kardeşimize fena bir saldırı yapıldı' derlerse, Üç; 'Bayrak yakıldı' derlerse, kim diyorsa bilin ki Erdoğan'ın düşmanıdır. Onarı yırtıp artsın. Ben olsam Erdoğan'ın yerinde Emine Hanım'ın elinden tutarım, simitçiye de uğrarım, arabamın arkasına simitleri doldururum, giderim Gezi Parkı'na 'Arkadaşlar geldim. Simitler benden, çaylar sizden. Türkiye'de bayram olur. Bugün aynı noktadayız. Bu anayasayı her kim kyduysa Sayın Cumhurbaşkanının önüne, bilin ki en büyük kötülük Sayın cumhurbaşkanına. Çünkü aynı tuzağa Saddam Hüseyin düştü, aynı tuzağa Muammer Kaddafi düştü. Aynı tuzağa Esad düştü. Biz düşmeyelim."

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Haluk Pekşen'in bahsettiği o gece Tayyip Erdoğan havalimanında gece yarısı yaptığı mitingde 'üst akıl', 'faiz lobisi' ve 'Alman istihbaratı' gibi iddiaları ortaya atmış ve gerginliği arttırma taktiğini seçmişti. Erdoğan'ın o gece yaptığı konuşmayı Yiğit Bulut'un kaleme aldığı, bir süre sonra da Erdoğan'ın kendsini başdanışman olarak atadığı iddia edilmiş ve bu iddia yalanlanmamıştı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Hakan Fidan, Riyad'a gidiyor
Seçim Gecesi Skandallarına Bir Yenisi Daha Eklendi: AKP'li Belediye'den 100 Milyon Liralık Fatura!
AK Parti'de Erdoğan-Özel görüşmesinden kaygı duyanlar var
Salona seyirci alınmıyor
Erdoğan ile görüşmede ne konuşacak