Erdoğan'ın İsrail'e girme tehdidine İsrail'den Saddam hatırlatmalı sert yanıt

AKPartili Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin Karabağ ve Libya'ya girdiği gibi İsrail'e de girebileceğini belirtti. İsrail Dışişleri Bakanı Katz, Erdoğan'ı Saddam Hüseyin'le kıyasladı. Türk yetkililerden yanıtlar sert oldu; Dışişleri Bakanlığı ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan tepki geldi.

AKPartili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin İsrail'e yönelik askeri harekâtlarda bulunabileceğini söyledi ve bu açıklama İsrail ile Türkiye arasındaki gerilimi artırdı. Erdoğan, Türkiye'nin savunma sanayisindeki ilerlemeye dikkat çekerek, "Biz nasıl Karabağ'a ve Libya'ya girdiysek, İsrail'e de aynı şekilde gireriz. Yapmamak için hiçbir engel yok. Sadece güçlü olmalıyız" dedi. 

Erdoğan'ın sözlerini hazmedemeyen İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz, AKPartili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı bir benzetmeyle tehdit etti. 

Katz, "Saddam Hüseyin'in izinden gidiyor ve İsrail'e saldırı tehdidinde bulunuyor. Orada ne olduğunu ve nasıl bittiğini hatırlamasına izin verin" diyerek tehdit savurdu. 

Türk yetkililerden de sert yanıtlar geldi. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İsrailli mevkidaşı Katz'ın Erdoğan'a verdiği yanıta tepki gösterdi. Fidan, X hesabından yaptığı paylaşımda, "Cumhurbaşkanımız insanlık vicdanının sesi olmuştur. Bu haklı sesi bastırmak isteyen, başta İsrail olmak üzere uluslararası siyonist çevreler büyük bir telaş içindeler. Tarih tüm soykırımcılar ve destekçileri için aynı şekilde sonuçlanmıştır" dedi.

Türkiye Dışişleri Bakanlığı da "Soykırımcı Hitler'in sonu nasıl olduysa, soykırımcı Netanyahu'nun sonu da öyle olacak. Soykırımcı Naziler nasıl hesap verdiyse, Filistinlileri yok etmeye çalışanlar da öyle hesap verecek. İnsanlık, Filistinlilerin yanında duracak. Filistinlileri yok edemeyeceksiniz" açıklamasında bulunmuş oldu.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Uluslararası Adalet Divanı önünde soykırım ve savaş suçlarıyla yargılanan, Gazze’de kalıcı ateşkes ve barış yerine çatışmaları bölgeye yaymaya çalışan, insani değerlerin içini boşaltan Netanyahu yönetiminden Sayın Cumhurbaşkanımıza yönelik hadsiz ifadeler yok hükmündedir" ifadelerini kullandı. Yılmaz, X hesabından yaptığı açıklamada "Köklü geleneği olan demokratik bir hukuk devleti olarak; mazlum Filistin halkını, hangi dinden olursa olsun herkes için adaleti, bölgesel istikrarı ve küresel barışı savunmaya devam edeceğiz. İnsanlık er geç kazanacak. Günümüzün Hitlerleri ve Nazi zihniyetlilerinin sonu ise tarihte yaşanandan farklı olmayacak" diye ekledi.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (5)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.