Erdoğan'ın korumaları Muhammed Ali'nin cenazesinde de olay çıkardı

Efsane boksör Muhammed Ali'nin cenaze törenine katılmak için ABD'nin Lousville kentinde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabe örtüsünden bir parçayı tabutun üzerine koyma talebi geri çevrildiği için programını yarıda keserek...

Efsane boksör Muhammed Ali'nin cenaze törenine katılmak için ABD'nin Lousville kentinde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabe örtüsünden bir parçayı tabutun üzerine koyma talebi geri çevrildiği için programını yarıda keserek Türkiye'ye dönme kararı alırken, korumalarının da dışarıda ABD Gizli Servis ajanları arasında sürtüşme yaşandığı iddia edildi.

ABD’nin Lousville kentinde iki gün sürecek olan Muhammed Ali’nin cenaze töreni dün başladı. Törene katılmak için kente gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın korumaları ile ABD Gizli Servis ajanları arasında ufak çaplı bir sürtüşme yaşandığı iddia edildi. Olaya ait olduğu öne sürülen görüntüler Twitter’da paylaşıldı.

Öte yandan dün başlayan cenaze törenine katılan Erdoğan, ABD programını yarıda keserek Türkiye’ye geri dönme kararı aldı.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgilere göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cuma günü toprağa verilecek Muhammed Ali'nin törenine katılmadan, Ahıska Türkleri'nin verdiği iftar yemeğinden sonra Türkiye'ye dönecek. Muhammed Ali'nin cenaze töreninde, Erdoğan'ın Kabe örtüsünün bir parçasını tabutun üzerine koymak istediği, ''Biz sonra koyarız' diye alınmasını hoş karşılamadığı öne sürüldü.

Ayrıca Erdoğan'ın ve Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in Kuran-ı Kerim okuma isteğinin geri çevrildiği, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu gelişmeler üzerine programını yarıda keserek dönme kararı aldığı ifade edildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Kanada'da Eğlence Parkında Arıza: 45 Kişi Yarım Saat Mahsur Kaldı
Çin'in Chang'e-6 Misyonu: Ay'ın Gizli Yüzünde Örnek Toplama Görevi Başladı
ABD'de Filistin'e Destek Gösterilerinde Polis Müdahalesi: Chicago'da 68 Gözaltı
Ukrayna Dışişleri Bakanlığı, Savaşta Dijital Devrim: Victoria Shi Adlı Dijital Sözcü Tanıtıldı
Ukrayna: Zelenskiy'in Aranması, Putin'in İşgalindeki Çaresizliği Gösteriyor