Erdoğan'ın maaşına zam yolda! Teklif TBMM'ye sunuldu

Cumhurbaşkanlığı’na ilişkin 2025 yılı bütçe teklifi TBMM'ye sunuldu. Bu teklif doğrultusunda, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın maaşında artış yapılması planlanıyor.

TBMM’ye sunulan Cumhurbaşkanlığı 2025 yılı bütçe teklifi açıklandı. Buna göre, "Cumhurbaşkanı ödeneği" yüzde 30 oranında artırılarak 2 milyon 856 bin lira olarak belirlendi. Bu artışla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2025 yılı için aylık maaşı 183 bin liradan 238 bin liraya yükselecek. 

Cumhurbaşkanlığı'nın temsil ve tanıtım giderleri için 255 milyon TL tahsis edildi. 2025 Merkezi Yönetim Bütçesi Kanun Teklifi kapsamında, Cumhurbaşkanlığı’na merkezi bütçeden toplamda 16 milyar 928 milyon 146 bin lira ödenek ayrıldı.

Cumhurbaşkanı’nın maaşını içeren "Cumhurbaşkanı ödeneği" için toplamda 2 milyon 856 bin lira bütçe belirlendi. Bu durum, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın maaşında yüzde 30 oranında bir güncellemeyi ifade ediyor. 

Cumhurbaşkanlığı’nın gelecek yıl için "Temsil ve tanıtma giderleri" için ayrılan 255 milyon TL’nin yanı sıra, "Kar amacı gütmeyen kuruluşlara" yapılacak transferler için 65 milyon TL ve "Hane halkı ve işletmelere" yönelik transferler için de 36 milyon lira bütçe ayrıldığı belirtildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.