Erdoğan'ın 'namaz kılacağız' dediği Emevi Camisi'nde neler oluyor?

Suriye'deki çatışmalar sırasında Fetih el Şam (eski adıyla El Nusra Cephesi) militanları tarafından yağmalanan ve büyük yıkıma uğratılan Emevi Camisi’nin restorasyon çalışmaları tam gaz devam ediyor. Cami Türkiye basınında,...

Suriye'deki çatışmalar sırasında Fetih el Şam (eski adıyla El Nusra Cephesi) militanları tarafından yağmalanan ve büyük yıkıma uğratılan Emevi Camisi’nin restorasyon çalışmaları tam gaz devam ediyor. Cami Türkiye basınında, dönemin Başbakanı Tayyip Erdoğan'ın 5 Eylül 2012'de kullandığı "En kısa zamanda Şam'a gideceğiz. Emevi Camisi'nde namaz kılacağız" ifadeleriyle hatırlanıyor.

UNESCO Dünya Miras Listesi'ndeki tarihi caminin onarımı için mali destek veren Rusya’daki Ahmat Kadirov Vakfı’ndan yapılan açıklamada Emevi Camisi’nin 2018 Ağustos ayında açılmasının planlandığı belirtildi.

Halep kentindeki tarihi Emevi Camisi, ana yapısı, minaresi ve külliyesiyle İslam mimarisinin seçkin örneklerinden biri olarak görülüyor.

922 yıllık Selçuklu eseri minaresi, 800 yıllık Memlük mirası külliyesi ile önemli tarihi yapılar arasında yer alan cami, Büyük Halep Camisi adıyla da biliniyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Sadık Khan, Londra Belediye Başkanlığına üçüncü kez seçildi
Hamas, Gazze'de savaşı sona erdirmeyen bir ateşkesi kabul etmeyeceklerini duyurdu
"İsrail'in barışı reddeden tutumu tüm bölgeyi benzeri görülmemiş tehditlere sürükleyebilir"
Hamas'tan açıklama: "Savaşı sona erdirmeyen ateşkes teklifini kabul etmeyeceğiz"
İsveç'te Eurovision Öncesi İsrail Boykotu: Malmö'de Protestolar ve Güvenlik Endişeleri