Erdoğan'ın yeniden seçilmesinin önünü açacak teklife hiçbir muhalefet partisi “evet” demeyecektir

T24’ten Cansu Çamlıbel’e konuşan Kılıç, temelde başkanlık sisteminden yana olduklarını ama böyle bir öneriye sıcak bakmadıklarının altını çizdi.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Suat Kılıç, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yeniden seçilmesinin önünü açabilecek bir anayasa değişikliğine ilişkin açıklamalarda bulunmuş oldu.

T24’ten Cansu Çamlıbel’e konuşan Kılıç, temelde başkanlık sisteminden yana olduklarını ama böyle bir öneriye sıcak bakmadıklarının altını çizdi.

'HİÇBİR MUHALEFET PARTİSİ EVET DEMEYECEKTİR'

Çamlıbel, Kılıç’a "Siyaseti yakından takip edenlerin ortak kanaati Adalet ve Kalkınma Partisi’nin 31 Mart’tan sonra bir anayasa değişikliği paketi hazırlayarak içine Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bir kez daha -yani dördüncü kez- seçilmesinin önünü açacak bir düzenlemeyi de dahil edeceği yönünde" ifadeleriyle Erdoğan’ın yeniden adaylığını sordu.

Kılıç ise bu soruya verdiği yanıtta, "Böyle bir teklife hiçbir muhalefet partisi ‘evet’ demeyecektir" dedi.

AKP’nin gündeme getireceği olası anayasa değişikliğine ilişkin partisinin alacağı tutuma ilişkin de konuşan Kılıç şunları kaydetti:

"Bir anayasa değişikliği teklifi var mı ortada? Varsa bilelim. Görmediğin anayasa değişikliği teklifine ‘evet’ ya da ‘hayır’ nasıl diyebilirsiniz? CHP'den gelecek bir anayasa değişikliği teklifine de ‘evet’ denilebilir. AK Parti'den gelecek bir anayasa değişikliği teklifine de ‘evet’ denilebilir. Önemli olan içinde ne olduğu."

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Politika Haberleri

Bahçeli’nin 17-25 çıkışı açıkça görüldüğü gibi demogojiden ibaret
Verilen ret kararı utanç meselesidir
AK Parti'de gergin il başkanları toplantısı
AK Parti yönetimi ve bürokraside köklü değişim hazırlığı
Biden ve Trump canlı olarak 7 Haziran’da ve 10 Eylül’de tartışacaklar