Erdoğanla tartışan Bakan'ın eşi tehdit edilmiş!

Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, , “Erdoğan’ın tarzı, belli ki bazılarını eşimi sıkıntıya sokmak, rahatsız etmek yönünde motive ediyor'' diyerek, “bunun kötü bir sonuç'' olduğunu kaydetti. Gabriel, Alman haber...

Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, , “Erdoğan’ın tarzı, belli ki bazılarını eşimi sıkıntıya sokmak, rahatsız etmek yönünde motive ediyor'' diyerek, “bunun kötü bir sonuç'' olduğunu kaydetti. Gabriel, Alman haber ajansı DPA’ya yaptığı açıklamada, “Bir devletin zirvesi, kişilere yönelik böyle bir tavır sergilemeye başlarsa, bizzat kişileri rahatsız etme hakkını kendinde görenler de maalesef çıkabiliyor'' dedi. Gabriel’in ailesine yönelik tehditlere daha önce de Rheinpfalz gazetesi yer vermişti. Bakanın, pazartesi günü Ludwigshafen’da yaptığı açıklamada, kendisinin Erdoğan ile yaşadığı tartışma bağlamında eşinin tehdit edildiğini aktardığı belirtilmişti.

Gabriel, Ludwigshafen’daki konuşmasında “Eşinin muayenehanesindeki telesekretere tehdit mesajları bırakıldığını'' belirtti.

KİMLİĞİ TESPİT EDİLDİ
Polis, Diş Hekimi Anke Gabriel’in muayenehane telesekreterine mesaj bırakan kişinin kimliğinin tespit edildiğini ve bunun emniyet tarafından bilinen bir kişi olduğunu belirtti. Mesajın içeriğinin, Gabriel’in siyasi faaliyetleriyle bağlantılı olduğu teyit edildi, ama Dışişleri’nin genel tehdit değerlendirmesi ve ceza kapsamına girmediği kaydedildi.

Erdoğan’ın “Türkiye’yi demokratik olmayan bir devlete dönüştürdüğünü'' belirten Gabriel, “Bir yıl önceki darbe girişimi kötüydü. Ama şimdi Erdoğan kendi darbesini yapıyor'' dedi. Gabriel, “İnanıyorum ki Türkiye’de de birçok insan Avrupa ve Almanya’nın, Türkiye’de demokrasiyi desteklemesini ve öylece seyirci kalmamasını istiyor'' diye konuştu. Erdoğan ise “Sen kimsin ki Türkiye’nin Cumhurbaşkanı’na konuşuyorsun. Haddini bil. Senin siyasetteki geçmişin ne, kaç yaşındasın'' ifadelerini kullanmıştı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Suudi Arabistan'a gidecek
Iraklı ünlü TikTok fenomeni öldürüldü! Son dakika!
İspanyol sanatçılar ve aydınlar Filistin'e destek için Madrid'de bir araya geldi
ABD istihbaratı, Navalni'nin ölüm emrini Putin'in vermediğini tespit etti
Japonya, Fuji Dağı'ndaki turist sorununa çözüm arıyor: Fotoğraf noktalarına bariyer çekilecek