Erdoğan’lı imam hatip açılışına katılım zorunluluğu

İstanbul Bayrampaşa'da İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün talimatıyla ilçede bulunan okullarda görevli müdür, öğretmenler ile öğrenci ve velilerin Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın katılacağı imam hatip lisesi açılışına...

İstanbul Bayrampaşa'da İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün talimatıyla ilçede bulunan okullarda görevli müdür, öğretmenler ile öğrenci ve velilerin Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın katılacağı imam hatip lisesi açılışına katılmaları istendi.

BirGün'den Deniz Sarı'nın haberine göre Şube Müdürü Abdullah Avcı'nın imzasıyla okullara gönderilen resmi yazıda, "3 Aralık 2016 Cumartesi günü saat 15.00'te İlçemiz Uluslararası Kaptan Ahmet Erdoğan Anadolu İmam Hatip Lisesinin açılışına Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan teşrif edecektir. Söz konusu açılış törenine okul müdürleri, okul öğretmen, öğrenci ve velilerinin (ilkokul öğrencileri hariç) katılımının sağlanması (özellikle imam hatip okul öğrencileri) ve ulaşım noktasında okul servislerinden yararlanılmasını rica ederim" ifadelerine yer verildi.

'Zorunlu katılım kabul edilemez'
Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Eğitim Sen 4 No'lu Şube Başkanı İzzet İldeş, "Bu daha önce de yapılmış bir uygulama. Sadece imam hatip okulu olduğu için ve Cumhurbaşkanı katılıyor diye açılışlara zorunlu katılım kabul edilemez. Sebep her ne olursa olsun öğrenci ve öğretmenler gerek mesai saati içinde gerekse mesai saati dışında açılışa gitmeye zorlanamaz.Öğrencilerin açılışa zorunlu götürülmesi AKP hükümetinin laik, bilimsel eğitimi tamamen yok etmek istemesinin göstergelerinden biridir. Eğitim Sen olarak bu şekilde yapılan zorunlu uygulamaların her zaman karşısındayız" ifadelerini kullandı.


Yarın yapılacak olan ve Erdoğan'ın katılacağı imam hatip açılışı için bugün Bayrampaşa'daki okullarda müdürler tarafından öğrencilere Belediye Başkanı Atila Aydıner imzasıyla hazırlanan Erdoğan'ın fotoğrafının olduğu broşürler dağıtıldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Kayısı çekirdeklerini çöpe atmayın: Bakın 1 avuç yenilirse ne oluyor
Özel'in görüşmeleri devam ediyor: Erdoğan ve Kılıçdaroğlu'nun ardından Mansur Yavaş ile görüşecek!
Kocaeli’deki bir fabrikada grup seks skandalı: Soruşturma başlatıldı!
Yeni bir hizmet başlatıldı: 2015 yılından sonra çocuk sahibi olanlara nakit yardımı
İmamoğlu, İstanbulluyu müjdeye boğdu: O hizmet artık sınırsız ve ücretsiz!