Ereğli Hastanesi’nde Sağlık Çalışanlarına Uyuz Tanısı: Hijyen Krizi!

Konya Ereğli Devlet Hastanesi’nin yoğun bakım servisinde sağlık çalışanlarına uyuz tanısı konulması, hastanedeki hijyen koşullarını yeniden sorgulattı. Tahta kurusu skandalının ardından sağlık emekçileri büyük bir tehdit altında!

Konya Ereğli Devlet Hastanesi’nde bir skandal daha gündeme geldi. Daha önce hastanede tespit edilen tahta kuruları sonrasında, yoğun bakım servisinde çalışan sağlıkçılara uyuz tanısı konulması, hastanenin hijyen koşullarının sorgulanmasına yol açtı.

DİKKATSİZ YAKLAŞIM

Cumhuriyet'ten Cengiz Karagöz'ün haberine göre, yoğun bakımda görevli bir hemşire, kaşıntı şikayeti ile doktora başvurdu ve uyuz vakası olduğu tespit edildi. Ancak hastane yönetimi, bu durumu dikkate almayarak hemşireyi çalıştırmaya devam etti. Bu dikkatsizliğin ardından, başka bir sağlık emekçisine de uyuz tanısı konulmasıyla birlikte, hastanede çok sayıda sağlık çalışanının bu hastalığı kapması söz konusu oldu.

YETKİLİLERDEN AÇIKLAMA BEKLENİYOR

Hastane yönetimi, sağlık çalışanlarının sağlıklarını riske atan bu duruma karşı herhangi bir önlem alıp almayacağı konusunda açıklama yapmamışken, sağlık emekçileri endişe içinde. Hastanedeki hijyen standartlarının gözden geçirilmesi ve gerekli tedbirlerin alınması bekleniyor.


 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.