Eren Erdem: Erdoğan'ın açıklaması El Nusra'ya desteğin itirafı mı?

CHP İstanbul Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Eren Erdem, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın dün gerçekleştirdiği 28. Muhtarlar Toplantısı’nda El Nusra'nın Halep'ten çıkarılması konusunda yaptığı skandal konuşmanın...

CHP İstanbul Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Eren Erdem, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın dün gerçekleştirdiği 28. Muhtarlar Toplantısı’nda El Nusra'nın Halep'ten çıkarılması konusunda yaptığı skandal konuşmanın ardından Başbakan Binali Yıldırım’a yazılı soru önergesi verdi.

ERDEM: ERDOĞAN’IN AÇIKLAMASI SELEFİ TERÖR ÖRGÜTÜ EL NUSRA’YA DESTEĞİN BİR İTİRAFI MIDIR?
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “Dün akşam Putin ile bir görüşmem oldu ve bu görüşmede Halep'i konuştuk. Saat 22.00 itibarıyla orada hava bombardımanlarını durduklarını ifade ettiler. El Nusra'nın orayı terk etmesi noktasında kendilerinin ricaları oldu. Arkadaşlarımıza bu konuda gerekli talimatı verdik.'' açıklamasını hatırlatan CHP’li Erdem, “Erdoğan’ın açıklaması selefi-vahhabi terör örgütü El Nusra’ya desteğin bir itirafı mıdır?'' diye sordu.

ERDEM: TÜRKİYE SURİYE’DEKİ RADİKAL TERÖR ÖRGÜTLERİNİN HAMİSİ ROLÜNDE MİDİR?
İşte CHP’li Erdem çok sert sorulardan oluşan soru önergesi:
 

1.            Tayyip Erdoğan’ın açıklaması selefi-vahhabi terör örgütü El Nusra’ya desteğin bir itirafı mıdır?

2.            Büyük devletlerin Erdoğan’dan bu tarz ricalarda bulunmasının gerekçesi nedir? Türkiye Suriye’deki radikal terör gruplarının hamisi rolünde midir?

3.            Selefi-vahhabi terör örgütü El Nusra’nın rica üzerine geri çekilmesi, hangi iyiliğe karşı minnet borcunun bir sonucudur?

4.            Suriye’deki pek çok katliamın sorumlusu olarak görülen bir terör örgütü hangi ilişkiler sonucu Erdoğan’ın ricasını yerine getirmeye başlamıştır?

5.            El Nusra’nın Suriye'de çocuk kaçırma ve sivillere yönelik katliamları da yine ricayla mı gerçekleşmiştir?

6.            Selefi-vahhabi terör örgütü El Nusra’yı BM’nin terör örgütü listesinden çıkarmak için hükûmetinizin diplomatik girişimleri olacak mıdır?

7.            ABD’nin terör listesinden çıkmak için El Kaide’den ayrılıp adını ''Fetih El Şam’ olarak değiştiren El Nusra Cephesi’ne ABD’nin Türkiye üzerinden tanksavar füzeler ve silah yolladığı iddiası doğru mudur?

8.            El Nusra militanlarının İsrail’in desteğiyle Suriye’de tedavi edildiği ve tıbbi malzemelerin Türkiye tarafından karşılandığı iddiaları doğru mudur??

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

"İsrail, Hamas’ın taleplerini kabul etmeyecek ve savaşmaya devam edecektir"
"İsrail, hesap vermesi gerektiği halde cezasız kalıyor"
"Kamuoyunun bildiği pek çok gerçek gizlenmeye çalışılıyor"
İngiltere’de Sadiq Khan 3.Londra Belediye Başkanı Seçildi!
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Ankara'da Yoğun Ziyaret Programıyla Dikkat Çekiyor