Eren Erdem'den Bakan'a: Terörü bilerek mi bitirmiyorsunuz?

TBMM'de 338 milletvekilinin 'evet' oyu vermesiyle Anayasa değişikliği teklifi maddelerinin görüşülmesine geçilen Genel Kurul'da tartışmalar devam ediyor.Anayasa görüşmeleri kapsamında CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem’in,...

TBMM'de 338 milletvekilinin 'evet' oyu vermesiyle Anayasa değişikliği teklifi maddelerinin görüşülmesine geçilen Genel Kurul'da tartışmalar devam ediyor.

Anayasa görüşmeleri kapsamında CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem’in, başkanlık sistemine ilişkin Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’a ilettiği sözlü soruyu Bakan yanıtsız bıraktı.

“TERÖRLE BİLİNÇLİ OLARAK MI MÜCADELE EDİLMİYOR?''

CHP’li Erdem’in, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’a ilettiği şu soruyu iletti:

“ ''Başkanlık gelirse terör bitecek, ekonomi düzelecek, Türkiye’de tekrar ekonomik istikrar sağlanacak, her şey normale dönecek, şu anda ülkeyi kan gölüne çeviren terör saldırıları son bulacak.’ şeklinde bir propaganda yürütülüyor. Sormak istiyorum: şu anda yasama, yürütme ve hatta yargı hâlihazırda AKP’nin elinde değil midir? AKP’nin yetkileri zaten devletin bütün kurumlarına nüfuz etmemiş midir? AKP, terörü bitirme imkânına sahiptir de, ekonomiyi düzeltme imkânına sahiptir de bunu yapmamakta mıdır, bunu bilinçli olarak mı gerçekleştirmemektedir? Başkanlık gelince ne değişecektir sizin açınızdan? Evet, bir kişiye bütün yetkiler teslim edilecektir ama şu anki durumunuz bunları yapmaya muktedir olmadığınız manasına mı gelir? ''?

">

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Artık, daha iyi bir gelecek adına, birlikte çalışmanın tam zamanıdır
TBMM'de Can Atalay'ın boşalan odasına İYİ Partili Erhan Usta yerleşti
"Netanyahu ateşkes müzakerelerini sabote ediyor"
Erdoğan'ın ziyaretinin ardından kritik zirve!: Özel ile Kılıçdaroğlu Ahlatlıbel’de bir arada!
Özel: “Siyasetçilerin el sıkışmadığı dönemlerin sonu demokrasi için felaket olmuştur”