Eren Erdem'den Başbakan'a 'Joe Biden' önergesi

Önerge gerekçesinde, hükûmet yetkililerinin 15 Temmuz Darbe Girişimi’nin ardında ABD ve CIA’nin olduğu yönündeki açıklamalarını hatırlatan Erdem, Başbakan Yıldırım’a ABD’li yetkililerle ikili görüşmeler üzerinden...

Önerge gerekçesinde, hükûmet yetkililerinin 15 Temmuz Darbe Girişimi’nin ardında ABD ve CIA’nin olduğu yönündeki açıklamalarını hatırlatan Erdem, Başbakan Yıldırım’a ABD’li yetkililerle ikili görüşmeler üzerinden uzlaşı mesajlarının verilmesinin nedenlerini sordu.

CHP’li Erdem, önergesinde Başbakan Binali Yıldırım’a şu soruları yöneltti:

1. Basına kapalı gerçekleştirilen ikili görüşmenizde Joe Biden’e 15 Temmuz Darbe Girişimi’ni nasıl organize ve koordine ettikleri ve bu girişimle tam olarak neyi amaçladıkları sorulmuş mudur?

2. İncirlik Üssü’nün darbe girişimindeki etkisi dikkate alındığında, ikili görüşmede üssün ABD kullanımına kapatılacağına dair herhangi bir görüş iletilmiş midir?

3. ABD’nin Türkiye’nin varlığını tehdit eden PKK, FETÖ ve IŞİD terör örgütlerine yönelik tutumu arasında çelişkilere rağmen, hangi gerekçelerle ABD’yle teröre karşı uzlaşı ve birliktelik görüntüsü verilmektedir?

4. Görüşmede İsrail’in Filistin’de yaşayan sivil halka yönelik tutumunun desteklenmesi noktasında bir uzlaşma zemini oluşmuş mudur?

5. ABD’nin Fetullah Gülen’in iadesine ilişkin somut girişimi olacak mıdır? İade etmemesi durumunda ne gibi yaptırımlar uygulanacaktır?

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Basını özgür bir Türkiye, demokrasimiz için şarttır
Akit yazarı, Cumhur'a seçim mağlubiyeti sebebiyle hesap sorulması gereken yerleri sıraladı
AK Parti bence geç kalıyor, hemen değişim yapmalı
CHP ile Gezi mahkumlarını salma pazarlığı mı?
Belli ki 31 Mart sonrasında hiçbir şey eskisi gibi olmayacak