Eren Erdem’e ‘MİT’ paylaşımları nedeniyle iddianame hazırlandı

CHP eski Milletvekili Eren Erdem hakkında sosyal medya hesabından yaptığı 'MİT' paylaşımları nedeniyle iddianame hazırlandı. İddianamede Erdem'in “Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, Devletin Kurum ve Organlarını...

CHP eski Milletvekili Eren Erdem hakkında sosyal medya hesabından yaptığı 'MİT' paylaşımları nedeniyle iddianame hazırlandı. İddianamede Erdem'in “Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, Devletin Kurum ve Organlarını Aşağılama” suçundan iki yıla kadar hapis cezasıyla yargılanması talep edildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından tutuklu bulunan CHP eski milletvekili Eren Erdem'in 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Seçimleri öncesinde Twitter hesabından MİT'i hedef alan paylaşımlar yaptığı iddia edildi. 2018 Haziran'ından bu yana tutuklu bulunuyor ve şu anda açlık grevi yaptığı bildiriliyor.

Bunun üzerine Başsavcılık, suç unsuru içeren paylaşımlarla ilgili soruşturma başlatmak için harekete geçti. Savcılık, Adalet Bakanlığına yazı yazarak Erdem'le ilgili soruşturma izni istedi. Bakanlığın ‘olur' yazısının ardından Erdem hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı.

Türkiye gazetesinde yer alan habere göre, hazırlanan iddianamede Erdem'in söz konusu paylaşımların kendisine ait olduğunu kabul ettiği aktarıldı. İddianamede Erdem'in “Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, Devletin Kurum ve Organlarını Aşağılama” suçundan iki yıla kadar hapis cezasıyla yargılanması talep edildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Tepkiler üzerine Karagöz, sosyal medya hesabından açıklama yaptı
Alaşehir İYİ Parti İlçe Başkanı ve yönetiminden sekiz kişi istifa etti ve CHP'ye geçti
Kişisel veriler yurt dışına aktarılıp, yurttaş güvenliği ihlal ediliyor
İktidar ile Anayasa değişikliği konusunda yan yana gelmemiz mümkün değil
AK Parti'de hükûmetin 2028'e kadar gidemeyeceği konuşuluyor