'Ergenekon ve Balyoz aslında 2003'te başlatılacaktı'

15 Temmuz Amerikancı Fetullahçı Darbe Girişimi sonrası Boğaziçi Üniversitesi’nde bu konuyla ilgili yapılan bu ilk etkinliğe yaz dönemi olmasına rağmen öğrencilerden ilgi büyüktü. Etkinlik 15 Temmuz şehitleri için bir dakikalık...

15 Temmuz Amerikancı Fetullahçı Darbe Girişimi sonrası Boğaziçi Üniversitesi’nde bu konuyla ilgili yapılan bu ilk etkinliğe yaz dönemi olmasına rağmen öğrencilerden ilgi büyüktü. Etkinlik 15 Temmuz şehitleri için bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Türkşen’in sunumuyla başladı ve soru-cevap kısmından sonra çektirilen hatıra fotoğrafıyla son buldu.

Ali Türkşen konuşmasına FETÖ Darbe Girişimi’ne kadar uzanan Fetullahçıların devlet ve ordu içinde nasıl yapılandığını kendi tanık olduğu anektodlarla anlatarak başladı. Ergenekon ve Balyoz operasyonlarının aslında 2003 yılında başlatılmak istendiği, fakat o zaman Emniyet İstihbarat Daire Başkanı olan Sabri Uzun’un bu tertibe karşı çıkması nedeniyle kumpasın 4 yıl sarkıtılmak zorunda kalındığını söyledi. Hedefte Amerikancı yapılanmanın planlarına karşı çıkan aydınların ve Türk subaylarının olduğunu vurguladı.

Türkşen, Amerika’nın bu girişimin neresinde durduğuna dair sorulara NATO eğitimi için Amerika’ya gittiği dönemde görevlilerin ve CIA ajanlarının katılmcılara Amerikancılığı nasıl aşıladığına ve nasıl insan devşirdiklerine dair gözlemlerini anlatarak cevap verdi. Amerika’nın güdümünde olan örgütlerin bunun dışında hareket edemeyeceğinin altını çizdi.

PKK ve IŞİD tehditlerinin hala sürdüğü bir dönemde askeri okulların kapatılması ve TSK’nın emir-komuta yapısının bozulması terörle mücadeleye zarar verir mi sorusuna cevaben Türkşen, bu değişikliklerden ordunun savaşma kabiliyetinin zarar gördüğünü ve bundan kaçınılmaz olarak terörle mücadelenin de etkileneceğini anlattı.

TSK’nın yıpratılmasına karşı milletçe karşı durmak gerektiğini ifade eden komutan, Gezi’de ayağa kalkan kitle ile mizahi bir ifadeyle “helikoptere kafa atan'' insanları birleştirmemiz gerektiğini söyledi.

Türkşen “ülkemiz için ne yapmalıyız'' sorusuna “ülkemizi terk etmeyeceğiz, mücadeleye devam edeceğiz'' yanıtını verdi. İnsanlarda umudu çoğaltmak gerektiğini vurguladı. Bunun için tüm vatanseverlerin elinden geldiğince, uygun gördüğü şekilde mücadele etmesi gerektiği mesajıyla konuşmasını noktaladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

En tehlikeli 4 burç!
"Akşener'den aldığımız bayrağı iktidara taşıyacağız"
Erdoğan, saldırıya maruz kalan öğretmene telefon açtı
İYİ Parti'nin yeni Genel İdare Kurulu (GİK) ve Merkez Disiplin Kurulu (MDK) üyeleri belirlendi
Dünyada ilk! Kişiye özel ilk cilt kanseri aşısı test ediliyor!