Ergenokon kumpasında yatmıştı... Emekli Kurmay Uğur’un çuval misillemesi

Ergenekon kumpasında uzun süre cezaevinde tutulan emekli Kurmay Albay Hasan Atilla Uğur, Irak' ta askerlerimizin başına çuval geçirilmesine misilleme olarak Adana-İncirlik üssünde görevli askerlere aynı uygulamayı yapmayı planladı.

Sözcü gazetesi yazarı Saygı Öztürk, 4 Temmuz 2003’te Irak’ta ABD askerlerinin karargah basıp Türk askerlerinin başına çuval geçirerek Bağdat’a götürülmesi olayında emekli Kurmay Albay Hasan Atilla Uğur'un misilleme olarak Adana-İncirlik üssünde görevli askerlere aynı uygulamayı yapmayı planladığını yazdı.

Saygı Öztürk'ün yazısının ilgili kısmı şöyle:

 

"Jandarma Genel Komutanlığı'nda İstihbarat ve Teknik Şube Müdürlüğü görevlerinde bulunan, Ergenekon kumpasında uzun süre cezaevinde tutulan emekli Kurmay Albay Hasan Atilla Uğur, Irak' ta askerlerimizin başına çuval geçirilmesine misilleme olarak Adana-İncirlik üssünde görevli askerlere aynı uygulamayı yapmayı planladı. Uğur, olayı bize şöyle anlattı: “Süleymaniye'de askerlerimizin başına ABD askerleri tarafından çuval geçirilmesini, olay basına yansımadan önce biliyorduk. Buna anında misillemede bulunmamız gerekiyordu ve bu görevi de ben üstlenmek istedim. Adana'ya gidip İncirlik dışına çıkan ABD askerlerinin başına çuval geçirmek istedim. Bunu da üst makamlarımıza sözlü ve yazılı olarak bildirdim. Orada çuval geçirdiğimiz askerleri basına gösterecek ve bu kişilerin Adana Valisi'ne suikast planladığını da belirtecektim ancak buna son anda izin verilmedi.

Yazının tamamı için tıklayın

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

AK Parti Gelibolu Ziyaretinde Vurgu: 'Türkiye'nin Yöneten Partisiyiz'
Özgür Özel'den Manisa Ziyareti: Seçim Başarısı ve Turizm Potansiyeli Üzerine Değerlendirmeler
Fatih Erbakan: Yeniden Refah Belediyeleri Adalet ve Ahlakla Yönetecek!
AK Parti'ye Oy Veren Her 3 Kişiden 1'i Partisini Başarılı Bulmuyormuş!
Özel'den İYİ Parti Genel Başkanı seçilen Müsavat Dervişoğlu'na tebrik mesajı geldi