Erişime Engellenen Instagram'a Giriş Yöntemleri: Ne Yapmalısınız?

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), bu sabah erken saatlerde dünyanın en popüler sosyal medya platformu Instagram’a erişim engeli getirdi. Bu durum, milyonlarca kullanıcı arasında büyük bir şaşkınlık ve kafa karışıklığına neden oldu.

TÜRKIYE, ERIŞIME ENGELLENEN INSTAGRAM'LA UYANDI: BTK'DAN AÇIKLAMA VE ERIŞIM YÖNTEMLERI

Türkiye bu sabaha, nedeni belirsiz bir yasakla uyandı. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından alınan karar doğrultusunda, tüm Türkiye’de Instagram’a erişim engellendi. İlerleyen saatlerde BTK’dan yapılan açıklamada, Instagram’ın katalog suçlar nedeniyle erişime kapatıldığı ifade edildi. Ancak sosyal medya kullanıcıları, bu yasaklamanın tamamen siyasi bir karar olduğunu öne sürdü. Peki, BTK tarafından erişime engellenen Instagram’a nasıl giriş yapılabilir?

 

INSTAGRAM’A NASIL GİRİLİR?

Evet, Türkiye’de erişime engellenen Instagram’a giriş yapılması mümkün. Teknoloji çağında bu tür engeller vatandaşlar tarafından sıkça karşılaşılan durumlar arasında yer alıyor ve teknoloji ile ilgilenen kişiler, bu engelleri genellikle basit adımlarla aşabiliyor.

Türkiye’de erişimi engellenen Instagram’a VPN uygulamaları aracılığıyla erişim sağlanabilir. Mobil cihazlarda en popüler VPN uygulamalarına cep telefonlarının uygulama marketlerinden ulaşmak mümkün. Android cihazlarda Google Play Store’a girip arama kısmına "VPN" yazın. Yorumları en güvenilir ve yüksek yıldızlı olan uygulamayı indirmeniz önerilir.

Uygulamayı kurduktan sonra, VPN uygulamasını açın ve "Bağlan" butonuna tıklayın. Açılan pencereden Avrupa ülkelerinden birini seçin (varsa). Bağlantınız başarılı olduğunda, ekranda "Bağlandı" ibaresi görünecek. VPN arka planda çalışırken Instagram’a erişim sağlayabilirsiniz.

NE OLMUŞTU?

Bu sabah BTK tarafından alınan karar doğrultusunda, Türkiye genelinde Instagram’a giriş engellendi. İlk başta bu konuda ne BTK’dan ne de Instagram’dan resmi bir açıklama yapılmadı. İletişim Başkanlığı’nın iki gün önce Instagram’a yönelik yaptığı eleştiriler gündem olmuştu. Sosyal medya kullanıcıları, BTK’nın Instagram’ı bu sebepten dolayı kapattığını öne sürdü.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.