Erkan Baş'tan Özgür Özel'in partisine yönelik sözlerine tepki

TİP Genel Başkanı Erkan Baş, Meclis'te yaptığı basın toplantısında CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in TİP'e yönelik eleştirilerine yanıt vererek, muhalefete muhalefet etmeme anlayışını savundu.

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında güncel gelişmelere dair önemli açıklamalarda bulundu. Baş, TBMM'nin 28. Dönem 3. Yasama Yılı açılışında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın salona girişinin ardından yaşanan ayakta karşılama tartışmalarına değinerek, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in bu konudaki eleştirilerine tepki gösterdi.

"Biz, geçmişte helalleşmeye de, bugün ise normalleşmeye de katılmadık. Biz, muhalefete muhalefet etmeme anlayışının temsilcilerinden biriyiz." diyen Baş, parti olarak bu oturuma katılmama kararı aldıklarını belirtti. 

Özgür Özel’in TİP’i hedef alarak yaptığı açıklamaları şaşkınlıkla izlediğini ifade eden Baş, "CHP yönetimi, eleştirilerine yanıt vermekle meşgul, ancak gerekçelerini paylaşma ihtiyacı hissetmiyor. Özgür Özel'in, ‘Onlara sözü ben verdim.’ ifadesini tekrar etmesi, siyasette kabul edilemez bir durum. Bu yaklaşım, iktidara karşı toplumsal direnci zayıflatıyor. Özgür Özel, TİP’i AKP’ye karşı eksik muhalefet yapmakla eleştirebilseydi, bu daha makul olurdu. Bir muhalefet partisinin, diğer bir muhalefet partisini ‘Sen fazla kararlısın, eğilmiyorsun.’ diye eleştirmesi, kesinlikle şaşırtıcı." dedi. 

Baş, iktidara karşı mücadeleye odaklanmak gerektiğinin altını çizerken, muhalefetin farklı unsurlarına yönelik olumsuz söylemleri halkla paylaşacaklarını da sözlerine ekledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.