Erkekler cinsel ilişkiden sonra uyuyor: Nedeni ortaya çıktı

Erkeklerin seks sonrası neden uykuya daldığı belli oldu.

Seks sırasında beyin, kimyasallarının bir karışımını serbest bırakır. Bunlara norepinefrin, serotonin, oksitosin, vazopressin, nitrik oksit (NO) ve hormon prolaktin dahildir.

Prolaktin, cinsel doyum duygusuyla bağlantılıdır. Cinsel ilişki sırasında olduğu gibi, prolaktin seviyeleri uyku sırasında daha yüksek olma eğilimindedir. Bu hormon ayrıca erkeklerin neden mastürbasyondan sonra değil, birlikte seksten sonra genellikle uykulu hale geldiğini açıklayabilir.

Mynet'te yer alan habere göre bilim insanları neden olduğundan tam olarak emin olmasalar da bir partnerle orgazm olmak, solo orgazmdan dört kat daha fazla prolaktin salgıladığını ortaya çıkardı.

Orgazm sırasında salınan oksitosin ve vazopressin de uykuyla ilişkilidir. Onların salınımı sıklıkla vücut saatini düzenleyen hormon olan melatonin salınımının yanında getirir. Yani orgazma ulaşıyorsanız, seksten sonra uyku bastırması gayet normal bir durum.

KADINLAR İÇİN DAHA FARKLI

Araştırmalar, kadınların orgazma ulaşsalar bile uykuya dalma olasılıklarının daha düşük olduğunu gösteriyor. Cinsel ilişkiye girdikten sonra erkeklerin dinlenmeye ihtiyacı varken, kadınların yarı-uyanık kalma olasılığı daha yüksektir.

Times of India'nın haberine göre, bunun neden erkekleri kadınlardan daha fazla etkilediğine dair argümanlardan biri, cinsel ilişkiye girmenin kaslarda enerji üreten glikojeni azaltma eğiliminde olmasıdır.

Kadınlar genellikle erkeklerden daha az kas kütlesine sahiptir, bu da daha sonra kendilerini yorgun hissetme olasılıklarının daha düşük olacağı anlamına gelir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Cinsellik: İlişkilerin güçlü bağı mı, ayırıcı faktör mü?
Erkeklerin akılları fikirleri neden cinsellikte?
Çiftlerin Yatış Pozisyonlarına göre ilişki durumu

Yaşam Haberleri

Yılmaz Morgül'ün 'Ateşe Düştüm' yorumu silindi! 'Mert Demir çok kibirli biri'!
Kavanoz Kokuları Tarihe Karışıyor: Yenilikçi Çözüm Gazete Kağıdında!
11 Mayıs 2024 günlük burç yorumları
Meteoroloji'den İstanbul da dahil 29 ile sarı kodlu uyarı
Bu hobilerle uğraşanların zekası doğrulandı! Bilim insanları açıkladı