Eylül Ayında 33 Kadın Katledildi, 45 Kadına Şiddet Uygulandı

Eylül ayında erkekler, en az 33 kadını katledip 45 kadına şiddet uyguladı. Ayrıca 14 çocuğun istismara uğradığı bu dönemde bir çocuk da hayatını kaybetti. Yılın ilk dokuz ayında toplam 278 kadın öldürüldü. Bu veriler, kadına yönelik şiddetin acımasız gerçeklerini gözler önüne seriyor.

Eylül ayında erkekler, en az 33 kadını ve bir çocuğu katletti. Bu dönemde en az 45 kadına şiddet uygulandı. Ayrıca, 14 kız ve erkek çocuğu istismara uğradı ve bir çocuk hayatını kaybetti.

bianet'in yerel ve ulusal gazetelerden, haber sitelerinden ve ajanslardan derlediği bilgilere göre, eylül ayında erkeklerin öldürdüğü kadınlar arasında bir trans birey de yer aldı. Basına yansıyan verilere göre, eylülde en az 21 kadının ölümü "şüpheli" olarak rapor edildi.

Yılın ilk dokuz ayında, toplamda 278 kadın hayatını kaybetti. Eylül ayında erkekler, 16 kadını barışma veya ayrılma isteği nedeniyle öldürdü. İki kadının, "gasp" amacıyla katledildiği belirtildi. Diğer 15 kadının öldürülme sebepleri ise basına yansımadı.

Öldürülen kadınlardan 23'ü koca veya sevgili gibi yakınları tarafından, üçü ise dede ya da oğul gibi aile üyeleri tarafından katledildi. Bir kadın, evine giren bir hırsız tarafından, iki kadın ise komşuları tarafından öldürüldü. İki kadını öldüren altı erkeğin yakınlık dereceleri ise basında belirtilmedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.