Ermenistan’a bayrak yakma tepkisi

Dışişleri Bakanlığı, Ermenistan’da 1915 olayları nedeniyle yapılan eylemde Türkiye ve Azerbaycan bayraklarının birlikte yakılmasına tepki gösteren bir açıklama yayınladı. Açıklamada, “Türk milletinin bağımsızlığını...

Dışişleri Bakanlığı, Ermenistan’da 1915 olayları nedeniyle yapılan eylemde Türkiye ve Azerbaycan bayraklarının birlikte yakılmasına tepki gösteren bir açıklama yayınladı. Açıklamada, “Türk milletinin bağımsızlığını ve özgürlüğünü temsil eden bayrağımıza atfettiğimiz önem çerçevesinde, bu hain eylemi ve müsebbiplerini şiddetle lanetliyoruz'' denildi.

Açıklama şu şekilde:

Ermenistan'ın başkenti Erivan'da 24 Nisan 2017 günü düzenlenen 1915 olayları sözde yıldönümü etkinlikleri sırasında Türk Bayrağı'nın yakıldığı yönündeki haberler basına yansımıştır. 

Bayrak bir milletin bütün temel değer ve inançlarını, özgürlüğünü sembolize etmektedir. Türk milletinin varoluşuyla bir nevi eşanlamlı kabul edilen bayrağımıza yönelik olarak gerçekleştirilen söz konusu eylem toplumumuzda büyük infial ve tepkiyle karşılanmıştır. 

Türk milletinin bağımsızlığını ve özgürlüğünü temsil eden bayrağımıza atfettiğimiz önem çerçevesinde, bu hain eylemi ve müsebbiplerini şiddetle lanetliyoruz.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Hakan Fidan, Riyad'a gidiyor
Seçim Gecesi Skandallarına Bir Yenisi Daha Eklendi: AKP'li Belediye'den 100 Milyon Liralık Fatura!
AK Parti'de Erdoğan-Özel görüşmesinden kaygı duyanlar var
Salona seyirci alınmıyor
Erdoğan ile görüşmede ne konuşacak