Erol Mütercimler: Tezkerede ÖSO kastediliyorsa büyük sıkıntı

AK Parti, MHP ve İYİ Parti'nin oylarıyla Meclis'ten geçen Irak ve Suriye tezkeresinin içerisinde bulunan "Yabancı Silahlı Kuvvetler" ifadesini Strateji Uzmanı Dr. Erol Mütercimler değerlendirdi.

Irak ve Suriye'ye asker gönderilmesine izin veren Cumhurbaşkanlığı tezkeresi, AK Parti, MHP ve İYİ Parti'nin oylarıyla Meclis'ten geçti. Tezkerenin içerisinde bulunan "Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yabancı ülkelere gönderilmesi ve aynı amaçlara matuf olmak üzere yabancı silahlı kuvvetlerin Türkiye'de bulunması..." ifadesi dikkat çekmişti.

Strateji Uzmanı Dr. Erol Mütercimler, tezkere içersinde geçen "yabancı silahlı kuvvetler" ifadesini "anlamakta" güçlük çektiğini ve eğer ÖSO ya da Suriye Milli Ordusu kastediliyorsa Türkiye için büyük bir sıkıntı doğuracağını ifade etti.

Irak-Suriye Tezkeresi'nin süresinin 2 yıla çıkartılmasını da değerlediren Mütercimler,  "2 yıl" denildiğinde aklına gelen "tek husus"un 2023 seçimleri olduğunu ve sürenin 2 yıla çıkarılmasını doğru olmadığını söyledi.

Strateji Uzmanı Dr. Erol Mütercimler tezkereyi Muhalif'e değerlendirmesi şöyle:

Dr. Erol Mütercimler: 2 yıla ne için uzatıldığını hepimiz anlamakta güçlük çekiyoruz. 2 yıl denildiğinde benim aklıma gelen tek husus seçimin 2023 Haziran ayında yapılacak olması. Bu takvime göre yapıldığını anlıyorum. Sürenin 2 yıla çıkartılmış olması doğru değil fakat işin tuhaf tarafı meclis devreden çıkarıldı! Bu kararın tabi ki hukuki sıkıntıları da var.

Yabancı silahlı kuvvetler ifadesinin ne anlama geldiğini bir türlü çözemedik. Deniyor ki daha öncelerde de böyleydi, fakat bugün baktığımızda bir silahlı kuvvetler meselesi; eğer bir devleti kastediyorsanız o devleti oraya yazacaksınız, eğer o kastedilmiyor da ÖSO ya da Suriye Milli Ordusu kastediliyorsa, büyük sıkıntı açacaktır Türkiye’nin başına. Suriye’den gelen göçmenler nasıl sıkıntı yarattıysa öyle olacaktır.

Bir diğer hukuki problem ise; bu gelecek olan yabancı silahlı kuvvetler tamamen cumhurbaşkanının inisiyatifine bırakılıyor. Bütün bunlar tartışılmalı. Büyük sıkıntılara yol açacak. Türkiye’nin hayrına olacağını hiç düşünmüyorum.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Ankara'nın 40 senedir bitmeyen oteli satıldı: Yeni sahibi çok tanıdık bir isim!
Sadece o şehirde bulunuyor, ‘Osmanlı domatesi’ deniyor: 22 çeşidi 250 bin tane bulunuyor!
129 senedir şifa dağıtıyor fakat kimse bilmiyor! Dünyanın en şifalı suyu oradan fışkırıyor
Hatay’da hak sahipliği itirazları için 15 gün süre tanındı
Modanın odağı: Met Gala gecesi heyecanı! Birbirinden ünlü markalar göz kamaştıracak!