Erol Mütercimler'den Asgari Ücret Zammı Tahmini: "Önce %25, Sonra %35 Artacak!

rol Mütercimler, asgari ücret zammına dair çarpıcı bir senaryo paylaştı. Mütercimler’e göre zam oranı yüzde 25 açıklanacak, ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan yüzde 10 ek zamla oranı yüzde 35'e çıkaracak.

Gazeteci ve stratejist Erol Mütercimler, asgari ücret zammı üzerine dikkat çekici bir senaryo öne sürdü. Ekonomik krizle boğuşan Türkiye'de, AKP iktidarının ekonomiyi yönetme biçimi eleştirilirken, Mütercimler asgari ücrette zam oranının yüzde 35’e çıkabileceğini belirtti. Mütercimler’e göre zam süreci, AKP'nin ekonomi kurmaylarının önce yüzde 25 zam açıklayıp, ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yüzde 10 ek zam yapmasıyla yüzde 35'e ulaşacak.

"YÜZDE 35 VERECEKLER, YÜZDE 45'LE GERİ ALACAKLAR"

Erol Mütercimler, yapılacak asgari ücret zammının halkın yaşamına etkisi hakkında ise karamsar bir tablo çizdi. Zammın kısa vadede yaşanacak enflasyon ve yüksek maliyetler nedeniyle etkisinin azalacağını iddia eden Mütercimler, "Yüzde 35 zam verecekler, fakat yüksek enflasyon ve dolaylı vergilerle bu kazanç yüzde 45’le geri alınacak" dedi. Mütercimler, Türk halkının bu zam oranına kısa süreli bir memnuniyet gösterse de, artan maliyetler ve yüksek faizler nedeniyle alım gücünün düşeceğini ifade etti.

"TÜRKİYE EKONOMİSİ, YURT DIŞINDAN GELEN FONLARA BAĞIMLI"

Erol Mütercimler, Türkiye ekonomisinin yurt dışından sağlanan düşük faizli kredilere bağımlı olduğuna da dikkat çekti. Özellikle Japonya’daki düşük faiz oranlarından alınan kredilerin, Türkiye'de dövize yatırılarak kazanç sağlandığını öne süren Mütercimler, bu durumun ülke ekonomisini dış kaynaklara bağımlı hale getirdiğini belirtti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.