Eryılmaz'dan Altın yorumu: 2024'te tarihi zirvelere ulaşabilir!

Ekonomi uzmanı Filiz Eryılmaz, Amerika'dan gelen güçlü ekonomik verilerin etkisiyle altın fiyatlarının direncini koruduğunu belirtiyor. Yatırımcılara önerilerde bulunan Eryılmaz, 2024 yılında altının tarihi zirvelere ulaşabileceğini öngörüyor. Detaylar haberimizde!

TGRT Haber ekranlarında ekonomi gündemini değerlendiren Doç. Dr. Filiz Eryılmaz, Amerika'dan gelen güçlü ekonomik verilerin, geçtiğimiz hafta ons altındaki baskıyı artırdığını açıkladı. Altının direnç gösterdiğini ve güçlü durmaya devam ettiğini belirten Eryılmaz, Amerikan ekonomisinin güçlü olması ve Fed'in erken faiz indirimine gitmeyeceği beklentilerinin altına olan baskıyı artırdığını ifade etti. Eryılmaz, bu durumun altının güçlü durmaya devam ettiğini gösterdiğini belirterek, önümüzdeki dönemde altın fiyatlarında yükseliş beklentisi olduğunu vurguladı.

 

2024'DE TARİHİ ZİRVE

Altın fiyatlarının senenin ikinci yarısında daha fazla yükselebileceğini öne süren Eryılmaz, kuvvetli bir yabancı girişi olması durumunda doların daha fazla baskı altında kalabileceğini ifade etti. Türkiye'nin oyun planının ise dolar enflasyonunun altında değer kazanması olduğunu belirten Eryılmaz, TL'nin gerçek olarak değer kazanması durumunda doların baskı altında kalabileceğini söyledi. Eryılmaz, bu durumun altının, özellikle 2024 senesinde, tarihi zirvelere ulaşmasını sağlayabileceğini belirtti.

 

Geri çekilmelerin orta ve uzun vadeli yatırımcılar için alım fırsatı olduğunu ifade eden Eryılmaz, bu dönemde ons ve gram altında alım için uygun ortam oluştuğunu belirtti. Yatırımcılara, Amerika'dan gelecek verilere dikkat etmelerini ve olası geri çekilmeleri alım fırsatı olarak değerlendirmelerini önerdi.

ERYILMAZ: "ALTINDA DAHA YÜKSEK SEVİYELER GÖRMEYE BAŞLAYACAĞIZ!"

Eryılmaz, "Altını doğrudan ya da dolaylı her türlü varlık 2024 yılında kazandıracak. Fakat treni kaçırmamak lazım. Dolayısıyla bu aralar çok önemli. Artık alım fırsatını bu ara yakaladık, yakaladık. Sonra ikinci çeyrek itibariyle artık marttan sonra altında daha yüksek seviyeler görmeye başlayacağız." dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

THY'nin 2033 Vizyonu: 813 Uçakla 171 Milyon Yolcu Hedefi!
Dünya Arı Günü: Arılar ve Tozlayıcılar İçin Koruma Çağrısı
Buğday Üretiminde Artış: Türkiye'de Tarım Sektörüne Olumlu Yansımalar
Kredi kartı kullanıcılarına kötü haber: Yeni düzenleme yolda!
Altın fiyatlarında düşüş mü yaşanıyor? 19 Mayıs altın tutarları