Erzincan Altın Madeni Faciası: Arama-Kurtarma Çalışmaları Devam Ediyor

Erzincan'da altın madeni yatağında meydana gelen kütle hareketi sonucu 9 işçinin kaybolduğu facia sonrası İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bölgede arama-kurtarma çalışmalarını koordine ediyor. 827 personel ve modern ekipmanlarla devam eden çalışmalarda, umutlu haberleri bekliyoruz.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Erzincan'daki altın madeninde incelemelerde bulunmak üzere bölgeye gelmiştir. Yerlikaya, maden ocağından çıkarılan cevherin depolandığı alanda meydana gelen kütle hareketi hakkında basın mensuplarına açıklamalarda bulunmuştur.

Bakan Yerlikaya, yaptığı açıklamada, "Şu an bulunduğumuz noktada Erzincan’ın İliç ilçesindeki bir maden ocağından çıkarılan cevherin konumlandırıldığı yığın alanında önce kayma ve sonra çok hızlı akma şeklinde bir kütle hareketi meydana gelmiştir" ifadesini kullanarak, hareketin yamaç boyunca 200 metre yüksekliğe kadar devam ettiğini belirtmiştir. Yerlikaya, bu kütlenin yaklaşık 10 milyon metreküp hacminde olduğunu ve hareket hızının saniyede ortalama 10 metre olduğunu öngördüklerini açıklamıştır. Maalesef, ilk belirlemelere göre 9 işçinin kayan kütlenin altında kaldığını ve arama-kurtarma çalışmalarının aralıksız devam ettiğini ifade etmiştir.

Arama-kurtarma çalışmalarına ilişkin olarak Bakan Yerlikaya, olayın ilk dakikalarından itibaren bölgeye çok sayıda ekip sevk edildiğini ve toplamda 827 personelin görev yaptığını belirtmiştir. Ayrıca, 562 araç, 5 dron, 2 kimyasal biyolojik ve nükleer araç, 5 metale duyarlı radar cihazı ve 5 kurtarma köpeği ile çalışmaların sürdüğünü açıklamıştır. Bakan, olası riskli bölgelerin belirlenmesi için AFAD koordinasyonunda bilim insanları tarafından haritaların incelendiğini ve mobil takip sistemleri ile yer radarının kullanıldığını ifade etmiştir.

Yerlikaya, "Madencilerimize, Erzincan'ımıza ve milletimize yeniden geçmiş olsun dileklerimizi iletmek istiyoruz. En büyük duamız buradan güzel haberleri milletimizle buluşturmak olacaktır" diyerek, arama-kurtarma çalışmalarının devam edeceğini vurgulamıştır.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Selen Görgüzel'den Skandal Kalça Açıklaması Geldi!
Esra Dermancıoğlu’ndan Cannes tepkisi geldi! 'Yarı Çıplak!'
Vefat eden İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi kimdi ve ölümünün peşinden Ortadoğu'da ne beklenmeli?
Türkiye'de 1 günlük milli yas ilan edildi!
Bu özel tarif için müşteriler kuyruk oldu: Şimdi patentini almaya hazırlanıyor