Erzincan İliç'te Türkiye Maden İşçileri Sendikası'ndan işçiye "Şov yapma" çıkışı

Erzincan İliç’te Anagold maden ocağında yaşanan toprak kayması sonucu 9 işçinin altında kalması, Türkiye Maden İşçileri Sendikası'na yönelik tepkilere neden oldu. Madencilik şirketinde yetkili sendika olarak bilinen Maden İş'in Sekreteri Hüseyin Gürbüz, işçilerin protesto edildi.

Erzincan İliç’te Anagold maden ocağında yaşanan toprak kayması sonucu 9 işçinin altında kalması, Türkiye Maden İşçileri Sendikası'na (Maden İş) yönelik tepkilere neden oldu. Madencilik şirketinde yetkili sendika olarak bilinen Maden İş'in Genel Toplu Sözleşme ve Mevzuat Sekreteri Hüseyin Gürbüz, işçilerin protestosuyla karşılaştı.

İŞÇİLERİN SESİ YÜKSELİYOR: 'BİZİ GÖÇÜĞÜN ALTINDA BIRAKTINIZ'

Madencilik alanında yaşanan facianın üçüncü gününde, Anagold çalışanı işçiler sendika yetkilisini protesto etti. Bir işçi, "Bizim içimizde ne işi var? Bizim zaten acımız büyük. Bizi göçüğün altında bıraktınız. Bizi köle ettiniz. Amerikan günlük saati 35 dolar da sen bizi 10 liraya saatini çalıştırmıyorsun. Biz köle miyiz yahu. Sesimizi çıkardığımız zaman 'susun.' 13 yıldır susmadım, şimdi de susmayacağım" şeklinde tepki gösterdi.  Gürbüz de işçiye, "Sen susma devam et... Madene ben mi sattım? Şov yapma" dedi.

SENDİKAYA YÖNELİK ELEŞTİRİLER ARTIYOR: 'İŞÇİLERİ SUSTURA SUSTURA BU HALE GETİRDİLER'

Sendika başkanının işçiye verdiği yanıt ve işçiler arasındaki diyaloglar, sendikaya yönelik eleştirileri artırdı. İşçiler, sendikayı "işçileri sustura sustura bu hale getiren" bir kurum olarak nitelendiriyor. İşçilerin tepkileri, toplu sözleşme ve mevzuat konularında daha fazla adil ve etkili bir yaklaşım talebiyle yükseliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İran'a taziye mesajı
Helikopter kazasında ölen İran Cumhurbaşkanı Reisi: İbrahim Reisi!
Şifre ve temassız yerine işte bu yöntem kullanılacak!
Petrol de değil, doğalgaz da: Türkiye daha büyük bir enerjinin ardında!
"6-8 Ekim hadisesi bir terör kalkışmasıdır"