Erzincan maden faciasında ön bilirkişi raporu çıktı: Anagold asli kusurlu bulunmadı

Erzincan İliç’te bulunan Anagold şirketinin işlettiği altın madeninde 9 işçinin göçük altında kalmasıyla ilgili olarak hazırlanan bilirkişi ön raporu sonuçlandı. Rapora göre, asıl işveren Anagold Madencilik asli kusurlu bulunmadı.

Erzincan İliç’te bulunan Anagold şirketinin işlettiği altın madeninde 9 işçinin göçük altında kalmasıyla ilgili olarak hazırlanan bilirkişi ön raporu sonuçlandı. Rapora göre, asıl işveren Anagold Madencilik asli kusurlu bulunmazken, alt işveren şirketlere denetim yapılmaması nedeniyle tali kusurlu oldukları ileri sürüldü.

CHP'NİN RAPORU: ASLİ KUSUR ÇALIŞANLAR VE YÖNETİCİLERDE

CHP Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yavuzyılmaz'ın paylaştığı rapora göre, asli kusur gerekli önlemlerin alınmamasıyla çalışan ve yöneticilerde bulunmuş. Ancak raporda, faciaya neden olan denetimsizlik ve şirkete tanınan imtiyazlar konusunda herhangi bir siyasi sorumluluktan bahsedilmedi.

OPERASYON DİREKTÖRÜ VEKİLİ ASLİ KUSURLU BULUNDU

Raporda, operasyon direktör vekilinin riskli durumları analiz ettirmemesi ve gerekli tedbirleri almaması nedeniyle asli kusurlu bulunduğu belirtildi. Ayrıca, işyerinde çalışanların sağlıklarını korumak için gerekli denetim mekanizmalarını kurmadığı veya kurmuşsa bunları uygulamadığı ifade edildi.

Raporda "ehil yetkili biri olarak şantiyede ortaya çıkması muhtemel tehlikeli durumların belirlenerek risklerden korumak için gerekli tedbirleri aldırmadığı, işyerinde çalışanları sağlıklarını olumsuz yönde etkilenmemesi hususunda gerekli denetim ve gözetim mekanizması kurdurmadığı, kurdurdu ise bunu uygulatmadığı, yetkili biri olarak sabah yığın içinde oluşan çatlakların şantiyede olumsuzluklara yol açabileceği mevzusunda tedbirsiz davranış sergilediği" açıklandı.

ALT İŞVEREN YÖNETİCİLERİ DE TALİ KUSURLU BULUNDU

Raporda, alt işveren şirketlerden Çiftay A.Ş, Kar-Sa A.Ş., Asil Çöpler A.Ş. ve Asil Keklik A.Ş.'nin saha mühendisleri, formenleri ve şirket müdürlerinin sabah liçteki çatlakların tespit edilmesine rağmen önlem almamaları sebebiyle tali kusurlu bulunduğu belirtildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Ünlü Menajer Mert Ramazan Demir'i Keşfetti!
Ünlü Şarkıcı Sevgilisini Otel Koridorunda Sürükledi! Şiddete Hayır!
Seda Sayan'dan Bomba Açıklamalar!
Ceylan Ertem'den; 'Köyde seks'!
Mele Mosso Cesur Sahne Tarzıyla Dillerde! Resmen Salladı!