Erzincan'da 'Semih Terzi' krizi

Darbe girişimi sırasında ilk çatışmayı Özel Kuvvetler Komutanlığı’nda (ÖKK) başlatan ve Astsubay  Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir tarafından öldürülen Tuğgeneral Semih Terzi’nin cenazesinin memleketi olan Erzincan’a...

Darbe girişimi sırasında ilk çatışmayı Özel Kuvvetler Komutanlığı’nda (ÖKK) başlatan ve Astsubay  Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir tarafından öldürülen Tuğgeneral Semih Terzi’nin cenazesinin memleketi olan Erzincan’a götürüldüğü ve burada kriz yaşandığı da ortaya çıktı.

Cumhuriyet'ten Sertaç Eş'in haberine göre, Erzincan Belediyesi, “hain'' olduğu gerekçesiyle, cenazeye mezarlıkta yer vermedi. Bunun üzerine  Terzi’nin ailesi ve yakınları cenazesini kendi bahçelerine gömdü. Terzi’nin iki çocuğu da, darbecilerin  mal varlıklarına el konulması uygulamasına karşı mirastan kendi paylarına düşen bölümlerin  korunması için yargıya başvurdu.

''Halisdemir’e dava yok’
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Twitter şehit edilen Ömer Halisdemir’in ailesine Semih Terzi’nin ailesi tarafından dava açıldığı iddiasını yalanlayarak “Ömer Halisdemir’in mirasçı eşi/çocuklarının, ''çocuk  mallarının korunması’ için Aile Mahkemesine açılmış bir davadır'' dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Ümit Özlale ve Serap Belovacıklı evleniyor
Organize suç örgütüne "Mahzen-36" operasyonu: 42 gözaltı
KYK yurdunda mide bulandıran görüntüler: Ekmeğin içinden çıkan şey şok etti
Alp Dağlarına bile 1000 basacak güzellik: Giden asla dönmek istemiyor!
Edebiyatın "rock yıldızı" Paul Auster hayatını kaybetti