Erzincan'dan maden faciası: ABD'li şirket borsada çakıldı, Kanadalı banka uyarıda bulundu

Erzincan İliç’teki maden faciasında kaybolan 9 işçiyi arama çalışmaları, 7. günde devam ediyor. Maden faciasının peşinden, sahayı işleten ABD'li SSR Mining'in hisseleri ciddi değer kaybetti. Şirketin piyasa değeri 1 milyar doların üzerinde eridi.

Erzincan'ın İliç ilçesinde meydana gelen maden faciasının ardından arama ve kurtarma çalışmaları 7. gününde de devam ediyor. Facianın ardından Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Anagold Madencilik'in üretime yönelik faaliyetlerini durdururken, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı da şirketin çevre izin ve lisans belgesini iptal etti. Facia, Anagold Madencilik'in büyük ortağı SSR Mining'in hisselerinin ciddi değer kaybına yol açtı. SSR Mining'in ABD Nasdaq borsasında işlem gören hisseleri yüzde 50'den fazla düşüş yaşadı ve piyasa değeri 1 milyar doların üzerinde geriledi. Facianın çevresel etkileri ve toprak kayması nedeniyle bölgede önemli kazı ve toprak taşıma çalışmaları yapılacak. Bu çalışmaların maliyeti, şirkete 500 milyon dolara yakın fatura çıkarması bekleniyor.
 

KANADALI YÖNETİCİ TUTUKLANDI, LİSANSI İPTAL EDİLDİ

Kanadalı yatırım bankası RBC Capital, facianın SSR Mining için olumsuz etkiler doğurabileceğini belirterek, şirketin stratejisini ve Türkiye'deki diğer projelerini etkileyebileceğini ifade etti. Facianın ardından altı kişi tutuklanırken, iki bakanlık şirketin lisanslarını iptal etti. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, heyelan olayının çevresel riskler oluşturduğunu belirtirken, halk sağlığının tehdit edilmediğini vurguladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Tanınmış bir cips markasına yönelik rekabet soruşturması başlatıldı
Migros ve Macro Center'da bulunan o çikolatada tehlike: Acil toplatılma kararı!
BIST 100 endeksinde 77 hissenin değeri düştü!
Yeni araç alma ve kiralama yok
Döviz Kuru Dalgalanmalarında Neler Değişti?