Erzurum Havalimanı'nda Panik Dolu Anlar! Vistara Uçağı Bomba İhbarı Nedeniyle Acil İniş Yaptı

Hindistan'ın Mumbai şehrinden Almanya'nın Frankfurt kentine gitmekte olan Vistara Hava Yolları'na ait bir uçak, tuvaletinde "Uçakta bomba var" notu bulunması üzerine Erzurum Havalimanı’na acil iniş yaptı.

Olay, saat 16:30 sıralarında gerçekleşti ve uçağın güvenli inişi ardından havalimanı geçici olarak kapatıldı.

İhbarın hemen ardından AFAD, sağlık, polis ve itfaiye ekipleri olay yerine sevk edildi. Uçaktaki 247 yolcu, güvenli bir şekilde tahliye edildi ve havalimanında detaylı bir arama başlatıldı. Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, ekibin çalışmalarının devam ettiğini ve havalimanının uçuşlara kapatıldığını açıkladı. Uzun süre havalimanında beklemek zorunda kalan yolcuların sabrı tükenirken, yaşanan anlar kameralara yansıdı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, olayla ilgili yaptığı açıklamada, uçağın 234 yolcusunun ve 13 mürettebatının güvenli bir şekilde tahliye edildiğini belirtti. Uçakta yapılan arama işlemleri, iki bomba imha uzmanı ve bir arama köpeği ile sürüyor. Havalimanında AFAD, itfaiye, sağlık, emniyet, UMKE ve DHMİ ekipleri gerekli önlemleri alırken, Erzurum Havalimanı’nın saat 21:00’a kadar acil durum nedeniyle iniş ve kalkışlara kapalı kalacağı bildirildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.