Erzurum Valiliği’nin Kadın Çiftçiler Günü paylaşımı tepki çekti!

Erzurum Valiliği'nin 15 Ekim Dünya Kadın Çiftçiler Günü paylaşımı, yüzleri görünmeyen kadın çiftçilerin geleneksel erham giysisiyle fotoğraflanması nedeniyle tartışmalara neden oldu.

Erzurum Valiliği'nin 15 Ekim Dünya Kadın Çiftçiler Günü dolayısıyla yaptığı paylaşım tartışmalara yol açtı. Sosyal medya üzerinden paylaşılan mesajda, Vali Mustafa Çiftçi'nin çiftçi kadınlarla gerçekleştirdiği ziyarete ait fotoğraflara yer verildi. Bu fotoğraflarda, Erzurum’un geleneksel giysisi erhamı giyen kadın çiftçilerin görüntüleri dikkat çekti.

Ancak birçok kişi, paylaşıma tepki gösterdi. Özellikle kadınların yüzlerinin görünmemesi, bazı kullanıcılar tarafından eleştirildi. Kullanıcılar, "Çiftçi kadınlar yerine mankenler mi kullanıldı? Erzurum’un kültürel miraslarından olan ehramı giyen gerçek çiftçi görmedik" şeklinde yorumlar yaptı. 

Erzurum’un asırlık kültürünü yansıtan erhamın, bu şekilde tanıtılması ise "şehir halkını rencide edici ve kültürel değerleri zedeleyici" olarak değerlendirildi. 

Bu konu hakkında görüş bildiren vatandaşlar, köklü miraslarının doğru ve saygılı bir şekilde tanıtılmasını isterken, şehir kültürünü anlamadan yapılan yüzeysel çalışmalardan kaçınılması gerektiğini vurguladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.