Esad: Erdoğan ailesi IŞİD'le ticaret yapıyor!

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Sırp gazetesi Politika’ya verdiği röportajda Deyr ez Zor’daki Suriye askerlerine yönelik saldırının tesadüf olmadığını hava operasyonunun  IŞİD’e destek vermek için yapıldığını...

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Sırp gazetesi Politika’ya verdiği röportajda Deyr ez Zor’daki Suriye askerlerine yönelik saldırının tesadüf olmadığını hava operasyonunun  IŞİD’e destek vermek için yapıldığını iddia etti. Suriye devlet ajansı SANA’da tam metni yayınlanan röportajda Rusya ve İran destekli operasyonlar sayesinde IŞİD’in o bölgede zayıfladığını ABD ordusunun Suriye ordusunun rolünü baltalamak için Deyr ez Zor’da Suriye askerlerine saldırdığını söyledi.

“ABD’DEN SONRA IŞİD DE AYNI TEPEYİ BOMBALADI''

Esad, saldırının bir saatten fazla sürdüğünü ve ABD uçaklarının birden fazla tur yaptığını hatırlatarak bunun bir tesadüf olamayacağını hatırlattı. Esad,  ABD’nin özellikle üç tane tepeyi hedef seçtiğini, bombardımanın üstünden bir saat bile geçmeden aynı bölgeyi IŞİD milislerinin bombaladığını söyleyerek “IŞİD ABD uçaklarının burayı bombalayacağını nereden biliyordu'' sorusunu sordu.

ABD, Deyr ez Zor saldırısından sonra özür dileyip Suriye askerlerini IŞİD militanı zannettiklerini söylemişti.

Politika gazetesine geniş kapsamlı bir röportaj veren Beşar Esad, Türkiye, Suudi Arabistan ve Katar’ı doğrudan teröre destek vermekle suçluyor. Beşar Esad, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve ailesini IŞİD’le petrol ticareti yapmakla itham ediyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Rusya'nın Ukrayna'ya Saldırıları Şiddetleniyor
Kolombiya Cumhurbaşkanı Petro, Filistin İçin İsrail'e Karşı Sert Tavır Aldı
Filistin Esirler Cemiyeti: İsrail Hapishanelerindeki Filistinliler Sağlık Kriziyle Karşı Karşıya
İran Dışişleri Bakanı: Filistin'e Destek Üzerine Konuştu
Sadık Khan, Londra Belediye Başkanlığına üçüncü kez seçildi