Esad, genel af duyurusunda bulundu

Suriye'de 22 Eylül 2024 tarihinden önce işlenen firar suçları, cünhalar (kabahatten ağır ve cinayetten hafif olan suçlar) ile bazı ihlaller için genel af ilan edildi.

Suriye'de 22 Eylül 2024 tarihinden önce işlenen firar suçları, cünhalar (kabahatten ağır ve cinayetten hafif olan suçlar) ile bazı ihlaller için genel af ilan edildi. Suriye devlet ajansı SANA'nın bildirdiğine göre, Devlet Başkanı Beşar Esad bu af kapsamında bir kanun hükmünde kararname yayınladı.

Kararnamede, Askeri Ceza Kanunu'na tabi olan iç ve dış kaçış suçlarının faillerine yönelik cezanın tamamen affedileceği belirtiliyor. Ancak, af hükümleri "saklanan ve adaletten kaçanlar" için geçerli olmayacak. Bu kişilerin, yurtiçinde üç ay ve yurtdışında dört ay içerisinde teslim olmaları gerekecek. 

Ayrıca, "topluma ve devlete ciddi saldırı teşkil eden bazı cünhalar", "rüşvet" ve "sahtecilik" gibi suçlar af kapsamının dışında tutulmuş durumda. Bunun yanı sıra, kişilerin malına zarar veren durumlarda mağdurların tazminat talep etme hakkı da korunuyor. 

Esad, en son Ocak 2022'de ülke içindeki ve dışındaki asker kaçaklarına yönelik bir genel af ilan etmişti. Bu yeni af, ülkede devam eden çatışmaların ve ekonomik zorlukların ortasında, hükümetin yeniden yapılandırma ve barış sürecine katkı sağlama çabalarının bir parçası olarak değerlendiriliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.