Esad, Ruhani ve dini lider Hamaney’le görüştü

Beşşar Esad, Tahran ziyaretinde İran Cumhurbaşkanı Ruhani ve dini lider Hamaney’le görüştü. Hamaney görüşmede Esad’a ve Suriye’ye verdikleri desteğin süreceğini kaydetti.

Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad, ülkesindeki savaşın başladığı 2011 tarihinden bu yana ilk kez İran’ı ziyaret ederek, İran Cumhurbaşkanı Ruhani ve dini lider Hamaney’le görüştü.

Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad, Tahran’a giderek İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ve dini lider Ayetullah Ali Hamaney’le bir araya geldi. Hamaney’in resmi internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, Hamaney görüşmede Esad’a ve Suriye’ye verdikleri desteğin süreceğini kaydederek, İran ve Suriye’nin stratejik ortaklar olduğunu söyledi. Hamaney, iki ülke arasındaki mezhebi ilişkilerin ve bundan kaynaklı gerçekleşen gidiş-gelişlerin de yakınlaşmada önemli rol oynadığını kaydetti. Suriye Devlet Başkanlığı da Esad ve Ruhani’nin iki ülke arasındaki stratejik ilişkilerden duydukları “memnuniyeti” ifade ettiklerini belirtti. İran Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan açıklamada ise Ruhani’nin, görüşmede dini ve kültürel köklerin İran ile Suriye arasındaki ilişkilerin belirleyici faktörü olduğunu savunduğu vurgulandı. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Rusya lideri Vladimir Putin ile geçen hafta gerçekleştirdikleri Soçi Zirvesi’ne değinen Ruhani, şu ifadeleri kullandı: “Çok taraflı işbirliklerinin artırılmasıyla bölgenin genelindeki güvenlik şartları daha iyi hale geldi. İran, Rusya ve Türkiye liderlerinin katıldığı Soçi Zirvesi’nde de Suriye’nin toprak bütünlüğünün korunması vurgulandı. Ayrıca Suriye hükümetinden izin almayan yabancı güçlerin ve ABD’nin her türlü varlığı kınandı.”

Öte yandan gece geç saatlerde İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif’in görevinden istifa ettiğine yönelik haberler gündeme düştü.

Esad, Tahran’da İran Cumhurbaşkanı Ruhani ve dini lider Hamaney’le ayrı ayrı görüştü.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Fordham Üniversitesi, ABD'de Filistin'e destek gösterilerinin son adresi haline geldi
Plastik kirliliğine en fazla sebebiyet veren markalar belirlendi!
İsrail'in Misilleme Tehdidi: Tutuklama Kararı Çöküşe Yol Açabilir
KFC ve Pizza Hut'un ABD'deki satışları geriledi
Blinken'in İsrail Ziyareti: Gazze Saldırıları ve Rehine Krizi Görüşüldü