Esad'ın geleceğini müzakere etmiyoruz!

Baş müzakereci görüşmelerde, kendilerinin Esad yönetimindeki genişletilmiş bir hükümet konusunda ısrar ettiğini ve bu yapının ülkenin var olan bütün kurumlarını bünyesinde barındıracağını ifade etti.Genişletilmiş hükümetin...

Baş müzakereci görüşmelerde, kendilerinin Esad yönetimindeki genişletilmiş bir hükümet konusunda ısrar ettiğini ve bu yapının ülkenin var olan bütün kurumlarını bünyesinde barındıracağını ifade etti.

Genişletilmiş hükümetin Suriye'nin tüm kurumlarını aynen korumasını istediklerini söyleyen Caferi, "Cenevre için bize bir tek genişletilmiş ulusal hükümet konusunda anlaşmaya varmamız için yetki verildi. Cenevre barış görüşmelerinde bunu sağlamayı amaçlıyoruz" dedi.

'Suriyelilerin boğazlarını vurun!' emri!
Cenevre’de Birleşmiş Milletler (BM) ile Suriye arasındaki görüşmelerde Pazartesi günü, cihatçılar görüşmeleri erteleme kararı almış ve Suriye tarafını ilerleme konusunda ciddi olmamakla suçlamış, Suriye’deki sivillere yönelik saldırıların devam ettiğini ve insani yardımların durma noktasına geldiğini, sivil halkın acı çekmeye devam ettiğini karara gerekçe olarak göstermişti. Dün bu söylemin ardından cihatçılar bir ittifak kurarak birçok noktada "ılımlı" denilen İslam Ordusu liderlerinden Muhammed Alluş'un emriyle "Suriyelilerin boğazlarını vurmak" için harekete geçmişlerdi. İttifakın içinde ÖSO'ya bağlı birlikler, El Kaide'nin Suriye kolu Nusra Cephesi ve El Kaide lideri Zevahiri'nin kişisel temsilcisi tarafından kurulan Ahrar'uş Şam gibi çok sayıda cihatçı çete yer alıyor! 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Gazinin Beklenen Onuru: 100 Yaşındaki Jack Milton Mezuniyet Kepini Sonunda Aldı!
Kerem Şalom Sınır Kapısı'na Yapılan Havan Topu Saldırısında İsrailliler Öldü
Hizbullah, İsrail'in Kiryat Şmona'sına İran Yapımı Füzelerle Saldırdı: Yaralılar Var
Madonna, Copacabana Plajında Unutulmaz Konser Verdi
Japonya, Yendeki Değer Kaybıyla Turist Akınına Uğruyor