Esenyurt'taki tekel bayi saldırısı davasında ilk duruşma: 32 yıla kadar hapis

Yaklaşık 7 ay önce Esenyurt'ta meydana gelen tekel bayii saldırısının soruşturması kapsamında, 4 şüphelinin 5 ayrı suçtan yargılanması yarın başlayacak. Şüpheliler, toplamda ağırlaştırılmış müebbet, müebbet ve 32 yıla kadar hapis cezası talebiyle mahkemede yargılanacaklar.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, Esenyurt'taki tekel bayisinde 2 kişinin öldüğü, 1 kişinin yaralandığı silahlı kavgaya ilişkin 25 Aralık 2023'te iddianame hazırladı.

AYRI SUÇLARDAN YARGILANACAKLAR

İddianamede, Tarık Özer, Murat Özer, Azat Özer ve Servet Özer hakkında Yunus Emre Erzen'e karşı "Tasarlayarak kan gütme saikiyle kasten öldürme" suçundan ayrı ayrı ağırlaştırılmış müebbet hapis, Batuhan Bayındır'a karşı "Kasten öldürme" suçundan ayrı ayrı müebbet hapis cezası, Yusuf Erzen'e karşı ise "Kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan ayrı ayrı 20 yıla kadar hapis, 6136 sayılı kanuna muhalefet ve 3 kişiye karşı "Silahla birden fazla kişi tarafından tehdit" suçlarından 11'er yıl 9'ar aya kadar hapis cezası talep edildi.

İlk duruşma yarın görülecek. Mahkeme, sanıkların duruşmaya tutuklu bulundukları cezaevinden yoğun güvenlik önlemleri altında getirilmesini talep etti. Duruşmaya getirilmeyen sanıkların bulundukları cezaevinden Ses Görüntülü ve Bilişim Sistemleri (SEGBİS) ile katılması bekleniyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri

Çöp konteynerine atılan çuvaldan 6 köpek yavrusu çıktı
Canlı yayında 8 yaşındaki kızı için 'müstehcen' ifadeler kullanan kadına gözaltı
Depremzede Orhan Erdoğan kimseye sesini duyuramadığı için yaşamına son verdiği ortaya çıktı
HPV aşısı nedir ve ücretsiz HPV aşı başvurusu nasıl yapılır?
MİT'ten çocuklara önemli uyarı: 5 madde sıralandı!