EŞİK'ten "Aile Hukuku Değerlendirme Kurulu" tepkisi

EŞİK, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un duyurduğu “Aile Hukuku Değerlendirme Kurulu”na tepki gösterdi. Platform, kurulun oluşturulma sürecinin belirsiz olduğunu ve düzenlemelerin kadın ve çocukların haklarını olumsuz etkileyeceğini belirtti.

Eşitlik İçin Kadın Platformu (EŞİK), Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'un açıkladığı "Aile Hukuku Değerlendirme Kurulu"na sert tepki gösterdi. EŞİK, kurulun oluşturulma kriterleri ve üyeleri hakkında bilgi verilmediğini belirterek, bu düzenlemelerin kadın ve çocukların haklarını olumsuz etkileyebileceğini vurguladı. Ayrıca, Medeni Kanun ve İstanbul Sözleşmesi'ne dokunulmamasını talep etti.

Eşitlik İçin Kadın Platformu (EŞİK), Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'un duyurduğu "Aile Hukuku Değerlendirme Kurulu"na tepki gösterdi. Platform, bu kurulun aile hukukunu köklü bir şekilde değiştirmeye yönelik bir adım olduğunu ve bunun kadınlar ve çocuklar üzerindeki olumsuz etkilerini sorguladı. Açıklamada, iktidarın belirli sonuçlara ulaşmak için projeleri araç olarak kullanarak nafaka, tazminat, boşanma ve velayet konularında kadınların ve çocukların hayatlarını altüst edecek düzenlemelere yöneldiği ifade edildi.

Adalet Bakanı Tunç, "Aile Hukuku Değerlendirme Kurulu"nu oluşturduklarını belirtmişti. EŞİK, bu kurulu oluşturan kriterlerin ve üyelerin kimler olduğunun açıklanmadığını belirtti. Bakan Tunç’un kurulun, kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları, yargı mensupları ve akademisyenlerle iş birliği yapacağını ifade ettiğini, ancak bunun daha önce de benzer şekilde sunulan, hükümet destekli kuruluşlardan oluşan bir yapı olduğunu öne sürdü.

EŞİK, Tunç’un "Son 22 yılda kadın hakları ve aile hukuku alanında sessiz devrimler yaptık" şeklindeki açıklamalarının, İstanbul Sözleşmesi’nden hukuksuz bir şekilde tek taraflı olarak çekilmenin bir devrim olarak kabul edilmesinin, bilimsel olarak başka isimler taşıyacağını belirtti.

Platform, kadın hakları açısından olumlu tüm hukuki düzenlemelerin bağımsız kadın hareketinin mücadelesiyle gerçekleştiğini vurguladı ve yapılan her kanunun kadınların emeğiyle şekillendiğini ifade etti. EŞİK, Medeni Kanun’un ve İstanbul Sözleşmesi’nin korunması gerektiğini belirterek, bu konularda değişiklik yapılmasına izin vermeyeceklerini açıkladı.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.