Eski AKP Milletvekili Necdet Ünüvar’ın Kızı 110 Bin Lira Maaşla TBMM Destek Hizmetleri Başkanı Oldu

Eski AKP Milletvekili Necdet Ünüvar’ın kızı Münevver Şeyma Solmazgül, TBMM Destek Hizmetleri Başkanı olarak 110 bin lira maaşla atandı. Aileden gelen diğer kamu görevleri dikkat çekiyor.

Eski AKP Milletvekili ve Ankara Üniversitesi Rektörü Necdet Ünüvar’ın kızı Münevver Şeyma Solmazgül’ün Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Destek Hizmetleri Başkanı olarak atandığı iddia ediliyor. Bu atamanın, Solmazgül’ün 110 bin lira maaşla gerçekleştirildiği öne sürülüyor.

ÜNÜVAR AİLESİ VE GÖREVLERİ

Necdet Ünüvar, 2020 yılında Ankara Üniversitesi Rektörlüğü görevine atanmıştı. Kızı Münevver Şeyma Solmazgül ise, 2023 yılının temmuz ayında TBMM’de işe başlamıştı. İddialara göre, Solmazgül’ün Destek Hizmetleri Başkanlığı’na atanabilmesi için mevcut başkan Arif Erdal görevden alındı. Ardından, AKP Grup Başkanvekili Abdülhamit Gül’ün referansı ile 2023 yılında Destek Hizmetleri Başkanı olan Davut Öksüz’ün de görevden alındığı belirtildi.

AİLEDEN DİĞER ATAMALAR

Necdet Ünüvar’ın oğlu Alaattin Ünüvar da, 2014 yılında dönemin Enerji Bakanı Taner Yıldız tarafından müşavir olarak atanmıştı. Bu durum, Ünüvar ailesinin kamu alanındaki etkisini gözler önüne seriyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.