Eski Apple CEO'su: 'O şirket ilk 2 trilyonluk şirket olabilir'

John Sculley, son beş yılda hisse değeri yüzde 365 artan online alışveriş ve teknoloji üretimi devi Amazon'un ilk 2 trilyon dolarlık şirket olacağını söyledi. Bir süredir 1 trilyon dolarlık piyasa değerine hangi firmanın ulaşılacağı...

John Sculley, son beş yılda hisse değeri yüzde 365 artan online alışveriş ve teknoloji üretimi devi Amazon'un ilk 2 trilyon dolarlık şirket olacağını söyledi. Bir süredir 1 trilyon dolarlık piyasa değerine hangi firmanın ulaşılacağı tartışılırken Sculley "Amazon ilk 1 trilyon dolarlık değil, 2 trilyon dolarlık şirket olabilir ve bu seviyeye 'oyun uzun vadeli' oynama stratejisiyle gelecek" dedi.

BİRÇOK SEKTÖRDE YATIRIM YAPTI
Çeşitli sektörlerde yatırımı olması sebebiyle Amazon'un iyi bir iş modeline sahip olduğunu savunan Scullet, "Amazon Stüdyoları, Amazon Web Servisleri'nden tamamen farklı bir model. Bu modeller de yapay zeka teknolojisi Alexa'dan... Bu, Amazon'un geniş çerçevedeki endüstrilerde inovatif olabileceklerini gösteriyor" şeklinde konuştu.

Online alışveriş devi son olarak haziran ayında ABD'nin ünlü süpermarket zinciri Whole Foods'u 13 milyar dolara satın almıştı. Morgan Stanley, kasımda yayınladığı raporunda Amazon'un 2018 itibariyle 1 trilyon dolarlık piyasa değerine ulaşabileceğini, hisse fiyatının ise 12 ayda 2 bin dolara çıkabileceğini açıklamıştı.

APPLE'IN 3 BUÇUK KATI PİYASA DEĞERİNE SAHİP
Amazon hisseleri bu yıl yüzde 55'ten fazla artmış olsa da halen piyasa değerlemesinde Apple, Google'ın çatı şirketi Alphabet, Microsoft ve Facebook'un gerisinde bulunuyor. Ancak şirketin değeri çok hızlı artıyor. 2016-2017 yılları arası Apple'ın piyasa değeri 144 milyar dolar artarken, Mart 2017'de 423 milyar dolardan değerlenen Amazon, mevcut değeri 563 milyar doları gördü.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

S&P Türkiye'nin ekonomik durumunu değerlendirdi: "Kredi notu görünümü pozitif seyrediyor"
Telefon alacaklar elinizi çabuk tutun, zamlar yolda!
Katkılı Motorin ve Benzin Tek Fiyat Olacak!
Yeni bir kriz daha kapıda: Remzi Özdemir'den sakın satmayın uyarısı!
Türkiye'nin Kredi Notu Yükseldi!